Film i serije

Lagerfeldova modna čarolija nastavlja se u seriji

Lagerfeldova modna čarolija nastavlja se u seriji
Foto: N.N. | Lagerfeldova modna čarolija nastavlja se u seriji

Karl Lagerfeld promijenio je način na koji pristupamo i vidimo modu i zauvijek se utkao u njenu istoriju. To je dovoljan razlog da o njemu bude snimljena serija koju će raditi striming platforma "Disney+", a nosiće naziv "Kaiser Karl".

Planirano je da serija "Kaiser Karl" ima šest epizoda, a biće snimljena u Francuskoj. Bazira se na istoimenoj biografiji Rafael Baku, a producent je "Guamont", koji stoji iza "Netflixove" hit serije "Lupin".

"Kaiser Karl" baviće se životom slavnog dizajnera, a radnja kreće od ljeta 1972. godine. Serija prati Lagerfeldovu težnju da postane nasljednik Koko Šanel, koja je umrla godinu dana ranije, ali i najuspješniji francuski kreator visoke mode u vrijeme kad je Iv Sen Loran bio na vrhuncu karijere.

Serija će istaći rivalstvo između Lagerfelda i Pjera Bergea, partnera Iva Sen Lorana, Lagerfeldovu ljubavnu priču sa Žakom de Bašerom, te približiti luksuzne modne kuće sedamdesetih. Takođe će pokazati kako je Lagerfeld izgradio svoj jedinstveni i ponekad kontroverzni lični brend u svijetu u kojem je izgled - sve.

"'Disney+' nam je dao priliku da globalnoj publici ispričamo jedinstvene evropske priče. Imamo nevjerovatno raznolik i uzbudljiv evropski popis, a 'Kaiser Karl' pokazatelj je toga kakve priče želimo da pričamo. Takođe smo smatrali da Lagerfeldovoj priči dosad nije odana važnost kakvu zaslužuje i jedva čekamo da je podijelimo s publikom", rekla je Paulin Dauvin, potpredsjednica programa i originalne produkcije "The Walt Disney Company" Francuska.

Napomenula je da ih je odmah zavela ideja o adaptaciji biografije Bakuove, koja će označiti prvu saradnju između "Disneyja" i "Gaumonta" u francuskoj originalnoj emisiji.

Očekuje se da će detalji o kastingu, uključujući i to će igrati Karla Lagerfelda, biti objavljeni u narednim mjesecima.

Njegova smrt 2019. odjeknula je širom svijeta i modna industrija morala se pozdraviti s još jednim revolucionarom. Kad bi trebalo izdvojiti modne dizajnere o kojima su oduvijek kolale priče, anegdote i one koji su bez dlake na jeziku živjele svoj život i svoj rad, Lagerfeld bi uvjerljivo vodio.

S bijelom kosom, crnim sunčanim naočarima, pantalonama visokog struka i uštirkanim okovratnicima, kravatom i drugim detaljima, Lagerfeld je bio upečatljiva pojava.

"Volim da prikazujem sebe kao karikaturu. Kao da nosim masku. Meni karneval u Veneciji traje tokom čitave godine", rekao je jednom prilikom čuveni dizajner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije