Film i serije

"Lepota poroka" u Art bioskopu

"Lepota poroka" u Art bioskopu
Foto: N.N. | "Lepota poroka" u Art bioskopu

BANJALUKA - Projekcija filma "Lepota poroka" snimljenog 1986. godine u režiji Živka Nikolića, koji je napisao i scenario, biće održana večeras u Art bioskopu Kulturnog centra Banski dvor od 19 časova.

Projekcija je organizovana u  saradnji s Generalnim konzulatom Republike Srbije u Banjaluci i Centar filmom iz Beograda. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj ograničen je na 20 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfecija ruku na ulazu.

Film govori o običaju prema kojem u zaostalim selima crnogorskog krša muž može nevjernu ženu maljem ubiti preko pogače. U takvoj sredini živi mladi bračni par, zavjetovan na doživotnu vjernost. Žive siromašno i rado prihvate poziv čovjeka koji je otišao za lakom zaradom u primorje, da slijede njegov primjer. On se zaposli u solani, a ona kao spremačica u nudističkom kampu.

Tradicionalno vaspitana, užasava se nad golotinjom, naročito kad posprema apartman dvoje mladih stranaca koje zabavlja njena zbunjenost. Uz njihov podsticaj, ona postepeno oslobađa tradicijom sputanu senzualnost. Uloge u ovom filmu ostvarili su Mira Furlan, Milutin Karadžić, Petar Božović, Mira Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije