Film i serije

"Lervolino Entertaiment" otvara studio 1. jula u Srbiji

"Lervolino Entertaiment" otvara studio 1. jula u Srbiji
Foto: Tanjug/AP | "Lervolino Entertaiment" otvara studio 1. jula u Srbiji

BEOGRAD- Svjetski poznata producentska kuća "Lervolino Entertainment" 1. jula u Srbiji otvara svoj studio, u koji će uložiti 8,5 miliona evra u Srbiji i gdje će zaposliti gotovo 600 ljudi.

Memorandum o razumijevanju danas su u Beogradu potpisali ministar privrede Goran Knežević i vlasnik producentske kuće iz Italije Andrea Lervolino, u prisustvu popularnog glumca Miloša Bikovića.

Knežević je poručio da je Srbija dobro mjesto za ulaganje.

"Lervolino će otvoriti studio u Srbiji u koji će uložiti 8,5 miliona evra i zaposliti 580 visokokvalifikovanih stručnih ljudi. Preneće na domaće privredno društvo 11,5 miliona evra autorskih prava", rekao je Knežević.

Dodao je da će ta kuća producirati i proizvoditi najmanje 10 animiranih filmova godišnje, od kojih će u svaki uložiti oko 150.000 evra.

"Ono što je najvažnije doneće u Srbiju novu tehnologiju i znanja", rekao je Knežević.

Vlasnik producentske kuće, Andrea Lervolino se zahvalio Vladi Srbije što je podržala saradnju sa Ministarstvom privrede u veoma kratkom roku.

"Za manje od tri mjeseca, kada je zbog pandemije virusa korona sve stalo u svijetu, vrijednim radom smo došli u situaciju da 1. jula otvaramo studio u Srbiji", rekao je on.

Najavio je da će biti zaposleno skoro 600 radnika, jer je, kaže, Srbija zemlja koja je u stanju da iskaže svoje potencijale i umetnička znanja.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije