Film i serije

"Lica Lafore" na festivalu Zlatni vitez u Sevastopolju

"Lica Lafore" na festivalu Zlatni vitez u Sevastopolju
Foto: N.N. | "Lica lafore" ma festivalu Zlatni vitez u Sevastopolju

Film “Lica Lafore” Denisa Bojića biće jedini predstavnik Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na 27. međunarodnom filmskom festivalu “Zlatni vitez”, koji će se održati u Sevastopolju od 22. do 31. maja.

Ove godine na festivalu učestvuje 137 filmova iz 28 zemalja a za nagradu "Zlatni Vitez" takmičiće se i Mel Gibson sa svojim ostvarenjem "Po sopstvenoj savjesti“. Direktor festivala je proslavljeni ruski umjetnik Nikolaj Burljajev a ove godine predsjednik žirija je čuveni srpski režiser Goran Paskaljević.

"Zlatni vitez" je odavno prerastao okvire manifestacije postavši svojevrsna misija očuvanja i širenja, afirmacije slovenske kulture i duhovnosti.

Organizatori festivala su Ministarstvo kulture Ruske Federacije,Ministarstvo Ruske Federacije za vanredne situacije, Savez filmskih radnika Rusije i Nacionalni filmski centar Ruske Federacije.

"Zlatni vitez" je danas veliki kulturni pokret koji oko devize "Za moralne ideale i za uzdizanje čovjekove duše" okuplja stvaraoce iz svih oblasti umjetnosti, prije svega iz slovenskih zemalja, ali i ostatka svijeta.

"Zlatni vitez“ nastao je 1992. godine u Moskvi kao Međunarodni filmski festival. Kasnije su u okviru "Zlatnog viteza" osnovani i pozorišni, muzički, likovni i literarni festival. U mnogim zemljama osnovani su klubovi "Zlatni vitez" u kojima se produžava aktivnost sa Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije