Film i serije

“Lica lafore” prikazan na festivalu u Grčkoj

“Lica lafore” prikazan na festivalu u Grčkoj
Foto: N.N. | “Lica lafore” prikazan na festivalu u Grčkoj

Nakon brojnih projekcija koje su izazazvale pažnju javnosti, dokumentarni film "Lica Lafore" našao se i pred grčkom publikom. Film čiji je autor Denis Bojić, i koji je rađen u produkciji RTRS-a, prikazan je na četvrtom “Peloponeskom filmskom festivalu“.

"Peloponeski filsmki festival" koji se održava u gradu Kalmata jedan je od najvažnijih filmskih festivala u Grčkoj i održava se pod pokroviteljstvom grčkog parlamenta.

Autor filma kaže da je veoma ponosan što se kroz film "Lica Lafore" i RTRS ali i Republika Srpska predstavljaju na međunarodnoj sceni. Bojić ističe da je svako predstavljanje van matičnog prostora uspjeh, što potvrđuje i veoma emotivno reagovanje grčke publike nakon projekcije filma.

Umjetnička direktorka festivala Đina Petropolu izjavila je da je film "Lica Lafore" čista umjetnost u pokretnim slikama i emotivno uputivši riječi pohvale rekla "Bravo za ekipu". U savremenom društvu okrenutom materijalnom i prolaznom, film Lica Lafore svojevrstan je podsjetnik na istinske životne vrijednosti i film koji prije svega pruža nadu, ne samo oboljelima.

Film "Lica Laofre" dokumentuje sudbinu porodice Gajić i njihovu borbu za život svojih djevojčica i pronalasku lijeka za Laforinu bolest.

Pored brojnih projekcija u regionu, film je prikazan na Međunrodnom kongresu neurologa u Barseloni i u Evropskom parlametu u Strazburu. Nakon Grčke film "Lica Lafore", biće prikazan na sveslavenskom filmskom festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije