Film i serije

Likovi iz "Igre prijestola" na meti kladioničara

Likovi iz "Igre prijestola" na meti kladioničara
Foto: Ilustracija | Likovi iz "Igre prijestola" na meti kladioničara

Od emitovanja prve sezone kultne serije "Igra prijestola" obožavaoci se stalno pitaju koji će omiljeni lik sljedeći umrijeti.

Serija je od svog početka postala poznata po visokom nivou mortaliteta, a jedno istraživanje je pokazalo da su od emitovanja prve epizode do danas bile ukupno 174.373 smrti.

Nova, osma sezona, koja će ujedno biti i posljednja ovog kultnog serijala, biće premijerno emitovana 14. aprila, i već sada nagovještava da publika može očekivati nove smrti na ekranu.

Ipak, ovaj bizarni vid zabave neki su odlučili da preokrenu u svoju korist pa je tako u Velikoj Britaniji moguće i klađenje na smrt određenih televizijskih likova.

Kladioničari su postavili i kvote na grupu glavnih likova koji će dominirati u posljednjoj sezoni.

Likovi Bran Stark i Džon Snou po ovoj kladioničarskoj listi stoje jako dobro, oni su favoriti publike i kladioničara da će preživjeti do samog kraja. S druge strane, lik Gili ima veoma male šanse za preživljavanje pa su tako kladioničari dali šanse od jedan naprema 150 da će preživjeti.

Na listi sa lošim kvotama su i drugi likovi, među kojima je Euron Grejdžoj, koji ima šansu da preživi jedan naprema 50.

Obožavaoci porodice Lanister takođe treba da obrate pažnju na svoje likove pa tako aktuelna kraljica Sersei ima šansu da preživi jedan naprema 25, dok njen brat Džejmi ima malo bolje šanse: jedan naprema 12.

Od članova porodice Stark najgore je pozicionirana Sansa. Razlog kladioničara za ovakvo predviđanje je nedavno objavljeni trejler koji nagovještava njenu trenutnu smrt.

Obožavaoci serije ističu da ovakva pojava klađenja na smrt određenih televizijskih likova uopšte nije nova pojava u Velikoj Britaniji. Sama serija "Igra prijestola" je postala svojevrsni kulturološki fenomen i vrhunac televizijske drame u 21. vijeku. Upravo zbog šokantnih smrti određenih likova u prethodnim sezonama kladioničari su se odlučili da postave nove kvote za likove koji će se pojaviti u posljednjoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije