Film i serije

Ljubavi koje je samo smrt mogla prekinuti

Ljubavi koje je samo smrt mogla prekinuti
Foto: N.N. | Ljubavi koje je samo smrt mogla prekinuti

Iako se možda čini da prave ljubavi odavno ne postoje, posebno ne u Holivudu, neki glumci iznenade dugovječnošću svojih brakova. Neke ljubavne priče duže su od života, zato se još prepričavaju i uticale su na tok istorije. Nerijetko su inspiracija za mnoge napisane redove, ali i ljudima generalno.

Ipak, kako to obično biva u životu, "sve prave ljubavi su tužne", pa tako i među slavnima postoje ljubavne priče od kojih zastane dah, ali koje nisu imale srećan završetak.

Pol Njumen i Džoan Vudvord

Nazivali su ih zlatnim parom Holivuda i jedni su od rijetkih čiji je brak potrajao punih 50 godina. Potrajao bi sigurno i više da Njumen nije u 83. godini, 26. septembra 2008, izgubio bitku s rakom pluća. Umro je u bračnom krevetu u njihovu domu u Konektikatu, a pokraj njega bila je Vudvordova. Posljednje riječi bile su mu: "Bila je privilegija biti ovdje". Zajedno su proveli 50 godina, brak su im obilježile vanbračne afere, no uprkos svemu nisu se razdvajali do kraja.

Elizabet Tejlor i Ričard Barton

Turbulentna veza Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona, koja je dva puta bila ozakonjena, nešto je o čemu se i danas govori, toliko godina kasnije.

Iako su se neizmjerno voljeli i cijenili, njihovi prejaki karakteri, ali i velike količine alkohola koji su oboje konzumirali, doveli su do toga da jednostavno ne mogu biti zajedno. Imali su jednu od najstrastvenijih holivudskih ljubavnih priča, ali su joj ljubomora i posesivnost presudili. Ipak, do smrti Elizabet Tejlor i Ričard Barton bili su svjesni da je njihova ljubav bila ona prava.

Klark Gejbl i Karol Lombard

Ljubav kakvu viđamo u filmovima za Klarka Gejbla i Karol Lombard postala je stvarna, ali nakon samo tri godine braka ona je završila tragično.

Veliki zavodnik svoju savršenu ženu pronašao je u jednoj od najboljih glumica iz zlatnog doba Holivuda. Uz nju je shvatio šta je to sreća, a od njenog preranog odlaska nije se oporavio sve do svoje smrti.

Merilin Monro i Džo Dimađo

Merilin Monro i Džo Dimađo upoznali su se 1952. na sastanku učetvoro. Njegova karijera bila je završena, dok je Merilin bila tek na početku. Bivša zvijezda bejzbola bila je izrazito posesivna te je zahtijevao od supruge da ostavi karijeru i postane domaćica, ali ona to nije željela. Brak je potrajao tek devet mjeseci jer glumica nije mogla više podnijeti psihičko i fizičko zlostavljanje. Iako je nakon Dimađa imala druge partnere, ljubav prema njemu bila je nemjerljiva.

Kada joj je dijagnostifikovana šizofrenija, jedini koji ju je posjećivao bio je upravo Dimađo, koji je nakon njene smrti svake sedmice punih 36 godina na grob slao ruže. Nikad se više nije ženio, a prije smrti rekao je: "Napokon ću ponovo vidjeti Merilin".

Pirs Brosnan i Kasandra Heris

On je bio Džejms Bond, a ona Bondova djevojka. Ljubav i sreću Pirs Brosnan pronašao je sa Herisovom i u stvarnom životu, te su se vjenčali 1980. godine. Koliko je bio zaljubljen u suprugu govori i podatak da je prihvatio njenih dvoje djece i odgajao ih kao svoje, ali, nažalost, teška bolest promijenila im je život. Kasandri je dijagnostifikovan rak jajnika. Brosnan je bio uz nju tokom svih osam operacija, hemioterapija i raznih alternativnih vrsta liječenja, koje nisu imale uspjeha. Preminula je 1991. u 43. godini, a Brosnan je to teško podnio.

Džon Lenon i Joko Ono

Joko Ono je bila uspješna avangardna umjetnica kada je 1966. godine na svojoj izložbi u Londonu upoznala Džona Lenona. Mnogi obožavaoci slavnog benda nikad se nisu pomirili s činjenicom da je njihov omiljeni pjevač u vezi s Joko, koju su smatrali glavnim krivcem za to što je započeo eksperimentisati s muzikom i udaljio se od "Beatlesa". Nažalost, njihova ljubav završila je tragično 1980. godine, kada je zaluđeni obožavalac Mark Dejvid Čapman ubio Lenona ispred njihovog stana u Njujorku.

Nataša Ričardson i Lijam Nison

Neviđenu hemiju na pozorišnim daskama Brodveja nisu mogli sakriti. Nataša Ričardson je tada još bila u braku, a Lijam Nison je bio poznat kao veliki zavodnik, ali njihova ljubav bila je jača od svega. Godine 1994. ozakonili su svoju vezu i sve je bilo idilično idućih 17 godina dok tragična nesreća sa smrtnim ishodom nije prekinula jednu od najvećih holivudskih ljubavnih priča. Ni danas, osam godina nakon tragične nesreće na skijalištu, koja je bila smrtonosna za glumicu, njen suprug, slavni glumac, nije se oporavio od činjenice da je više nema.

Mik Džeger i Loren Skot

Pomalo čudan par bili su modna dizajnerka Loren Skot i legendarni Mik Džeger. Možda je razlog i taj što je ona bila viša 12 centimetara od njega, ali gdje god su se pojavili, svi pogledi bili su upereni u njih. Bili su neopisivo zaljubljeni jedno u drugo, a Džeger je u svim intervjuima govorio da mu je ona ljubavnica i najbolja prijateljica. Zajedno su proveli više od decenije, bili jedno drugom podrška i slavili zajedničke uspjehe. Ipak, 2014. godine Skotova je počinila samoubistvo. Navodno je pala u dugove, ali nikada nije rečeno šta je tačno dovelo do samoubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije