Film i serije

"Luckiest Girl Alive" najnoviji Netflixov film o kojem se ovih dana ne prestaje pričati

"Luckiest Girl Alive" najnoviji Netflixov film o kojem se ovih dana ne prestaje pričati
Foto: Screenshot/Youtube | "Luckiest Girl Alive" najnoviji Netflixov film o kojem se ovih dana ne prestaje pričati

Dugoiščekivani naslov sa sjajnom Milom Kunis u glavnoj ulozi "The Luckiest Girl Alive", koji je protekloga vikenda stigao na stranice omiljenog streaming servisa Netflixa, već danima je na samom vrhu ljestvice trenutno najgledanijih filmova na svijetu, a uzevši u obzir i visoke ocjene koje je film zaradio, kako od strane publike tako i od strane filmskih kritičara, sasvim je jasno kako se radi o naslovu koji vrijedi pogledati.

Nastao prema istoimenom romanu Jessice Knoll, "Luckiest Girl Alive" priča priču o uspješnoj novinarki Ani FaNelli (Mila Kunis) koja živi ispunjen život, zaručena za muškarca svojih snova. Do vjenčanja je preostalo samo šest sedmica, a uz veliko uzbuđenje oko samih priprema za ceremoniju, Ani željno iščekuje vijest o novom poslu u The New York Timesu.

Međutim, kada je reditelj dokumentaraca pozove da sudjeluje u filmu o pucnjavi u školi koju je preživjela kao tinejdžerka, otkrivamo kako je život naizgled savršene Ani daleko od idile, a malo je reći kako će vas pozadina same priče oko spomenute pucnjave u školi potpuno šokirati. 

S obzirom na specifičnu, pomalo tešku tematiku samog filma koja uključuje realan prikaz života s traumom, a koji je ujedno i razlog zbog kojeg je film pobudio toliki interes javnosti, nekolicina gledatelja izrazila je nezadovoljstvo i optužila Netflix zbog “velikog” propusta.

Naime, streaming servis nije dodao upozorenje za potencijalno uznemirujuće scene, stoga svakako savjetujemo da se dobro informirate o samom filmu prije no što se upustite u gledanje! Više informacija saznajte u traileru.

(Fashion)  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije