Film i serije

Mekdauel: Film "Paklena pomorandža" je fenomen

Mekdauel: Film "Paklena pomorandža" je fenomen
Foto: Instagram/malcolm_mcdowell | Mekdauel: Film "Paklena pomorandža" je fenomen
Tanjug

Britanski glumac Malkolm Mekdauel je ocijenio da je "Paklena pomorandža" reditelja Stenlija Kjubrika i poslije pola vijeka film o kome se priča i da je ostao fenomen.

"Ne mogu se sjetiti nekog drugog filma koji to ima: mladi ljudi ga pronalaze i usvajaju. Svaka generacija. To se prenosi. Nije li to zapanjujuće?", rekao je Mekdauel časopisu Varajeti tokom boravka na Toronto film festivalu.
 
Upitan kao tumač glavne uloge u "Paklenoj pomorandži", zašto je po mnogima distopijski film snimljen 1971. godine bio i ostao savremen, Mekdauel je rekao da je "u početku to bio šok zbog nasilja".   
 
"Sada je bitan politički element, pravo na izbor i da Velika braća ostanu izvan vaših života", rekao je veteran britanskog glumišta.
 
Mekdauel se prisjetio da je njegov prvi filmski reditelj Lindzi Anderson stigao iz pozorišta i volio je da raspravlja o likovima, što je bilo od pomoći kod sigurnosti glumaca.
 
"Stenlija za to nije bila briga. Više su ga zanimali kamera, svjetla, zvukovi, sve tehnike snimanja. Bio je briljantan tehničar i njegovi filmovi to pokazuju", ocijenio je Mekdauel.
 
Istakavši da se nada novim glumačkim izazovima, Mekdauel je podsjetio da je ove godine igrao serijske ubice, silovatelje i dede.
 
"Ne igram samo uobičajene stvari. Radujem se što ću sljedeće godine raditi vestern, i to bi trebalo biti zabavno jer nikad nisam radio jedan, a potom mislim da ću raditi film o vampirima", najavio je Mekdouel. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije