Film i serije

Met Dejmon i Adam Drajver ukrštaju mačeve u "Posljednjem dvoboju"

Met Dejmon i Adam Drajver ukrštaju mačeve u "Posljednjem dvoboju"
Foto: Screenshot/YouTube | Met Dejmon i Adam Drajver ukrštaju mačeve u "Posljednjem dvoboju"
N.N.

Svi ljubitelji filmova znaju da, tradicionalno, od septembra počinje prikazivanje filmova koji pretenduju da budu u trci za nagradu Oskar.

Novi film proslavljenog sinaeste Ridlija Skota "Poslednji dvoboj" (The Last Duel) uskoro stiže u domaće bioskope.

Tventi senčri studio ulazi u oskarovsku sezonu sa dugoočekivanim filmom "Posljednji dvoboj", koji je rađen po istinitoj priči, a reditelj Ridli Skot je sasvim izvjesno pravni izbor za režiju ovog ostvarenja jer pored toga što je osvedočeni poznavalac epskih drama, u prilog tome idu njegovi filmovi "Duelisti" (1977), "Gladijator" (2000), "Prometej" (2012) i "Egzodus: Bogovi i kraljevi" (2014), njemu je i 2003. godine dodjeljena viteška titula za doprinos sedmoj umjetnosti.

Glumac koji je stasavao u Holivudu Met Dejmon ("Dobri Vil Hanting", "Bornov identitet", "Marsovac") i nekadašnji marinac sa diplomom Džulijarda, holivudska zvijezda u usponu Adam Drajver ("Triologija Zvezdane staze") koji je nominovan za nagradu Oskar za ulogu u filmu "Bračna priča" ukrštaju mačeve u srednjevjekovnoj borbi na život ili smrt, penosi B92.

Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Značajnu ulogu u filmu ima Ben Aflek ("Iščezla", "Računovođa", "Betmen protiv Supermena: Zora pravednika"), a pored toga je sa Metom Dejmonom napisao i scenario za film "POSLEDNJI DVOBOJ". Ovaj dvojac je zahvaljujući najboljem scenariju nagrađen nagradom Oskar za film "Dobri Vil Hanting". Koscenaristkinja na filmu "Poslednji dvoboj" je Nikol Holofcener ("Možeš li da mi oprostiš?").

Ova istorijska drama u kojoj igra suprugu viteza, iznosi teške optužbe za silovanje i objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. vijeka je drugi film u 2021. godini za Džodi Komer ("Ubiti Iv"), dok je prvi film "Glavni heroj" u kom pored Rajana Rejnoldsa igra zavodljivu i borbenu Mili.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije