Film i serije

Ministarstvo sufinansira pet filmova

Ministarstvo sufinansira pet filmova
Foto: N.N. | Ministarstvo sufinansira pet filmova

BANJALUKA - U godini na izmaku iz oblasti kinematografske djelatnosti Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sufinansiraće ukupno pet filmova u ukupnom iznosu od 62.000 KM.

Riječ je o dokumentarnim, kratkim i animiranim filmovima. Najviše sredstava izdvojeno je za dokumentarac "UTC/+beskonačno", ukupno 20.000 KM, slijedi takođe dokumentarni film "Sa druge strane" za koji su obezbijeđena sredstva u iznosu od 12.000 KM, da bi po 10.000 KM dobila dva kratka filma i jedan animirani: "Grand ilussione", "Noć kada je hodala" i "Avanture Trbe i Dugog".

Na javni konkurs, koji je bio otvoren od 25. oktobra do 27. novembra tekuće godine, prijavljeno je ukupno šest filmskih projekata, od toga za kratki igrani film tri projekta, za dokumentarni film dva i za animirani film jedan projekat.

Ocjenu i stručno vrednovanje podnesenih projekata za sufinansiranje, u skladu sa opštim i posebnim kriterijumima propisanim javnim konkursom,  izvršila je Komisija za ocjenu i stručno vrednovanje projekata iz navedenih oblasti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije