Film i serije

Pratite nas na Google news

Može li Bond skinuti sopstveno prokletstvo?

Može li Bond skinuti sopstveno prokletstvo?
Foto: N.N. | Može li Bond skinuti sopstveno prokletstvo?
Priredio: David Jojić

​Eksplozije, povrede, ostavke i ljuta Grejs Džons. Sve ovo zvuči kao nešto iz filmova o Džejmsu Bondu, međutim ove stvari se ne dešavaju na setu, već na pauzama snimanja novog "Bond 25" filma.

Filmski radnici koji su na setu ovog filma istakli su da imaju osjećaj kao da neko kuje zavjeru protiv agenta 007, i ta zavjera ne obuhvata misteriozne otrove, laserska oružja ili velike diktatore, već javno mnjenje koje je opisalo ulogu Danijela Krejga kao katastrofu. Ono što je posebno interesantno u ovom slučaju je činjenica da se krug mržnje oko glumca počeo stvarati i prije nego što je snimanje i završeno.

Mediji u Velikoj Britaniji su novi film "Bond 25" nazvali "najviše ukletom produkcijom svih vremena", a drugi naslovi su takođe opisivali ovo ostvarenje filmom koji je proklet i koji će biti totalni haos. Šta je zapravo razlog ovolike pobune javnosti protiv Danijela Krejga?

Sve je zapravo krenulo s ranijim izjavama ovog Britanca, koji je rekao da bi radije izvrnuo zglob nego ponovo igrao Bonda. Ovo je izjavio tokom premijere filma "Spectre" 2015. godine. Onda su krenule glasine ko bi mogao biti novi Bond, a među kandidatima su pominjani Tom Hidleston, Ričard Maden, Idris Elba i mnogi drugi. Nakon svih ovih silnih najava javnost je bila poprilično razočarana saznanjem da će Danijel Krejg opet igrati Bonda, a za to je dobio 18,4 miliona funti. Od tog trenutka produkcija filma "Bond 25" je u konstantnim problemima koji će pomjeriti datum premijere, koji je bio zakazan za april sljedeće godine.

Tokom snimanja kontrolisana eksplozija je uništila pozornicu "Pinewood" studija i povrijedila nekoliko filmskih radnika. Krejg se kasnije okliznuo i potrgao ligamente na članku noge zbog čega je morao na manju operaciju.

Glavni negativac u novom filmu, kojeg tumači Rami Malek, nije pronašao vremena da dođe na snimanje, a Grejs Džons, koja je glumila u ovom serijalu 1985. godine, izjurila je sa seta jer je imala samo nekoliko rečenica u scenariju za svoju ulogu.

Filmski poznavaoci ističu da se nesreće i nesuglasice stalno dešavaju na snimanju i da je u svim "Bond" filmovima bilo problema, međutim ovaj "Bond 25" je jedino ostvarenje koje je privuklo neviđenu pažnju korisnika društvenih mreža. Svi kritičari su saglasni s jednim. Krejg nije trebalo da prihvati ulogu jer je vrijeme za novu eru "Bond" filmova. Zaključci kritike su da je možda i dobro što se ovo dešava na snimanju jer je najpoznatijem tajnom agentu potreban povratak na početak, gdje će se svi sabrati i krenuti u nova osvajanja filmskog platna širom svijeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije