Film i serije

Na velika platna u BiH stiže sportski anime haikyu (FOTO/VIDEO)

Na velika platna u BiH stiže sportski anime haikyu (FOTO/VIDEO)
Foto: Ustupljena fotografija | Na velika platna u BiH stiže sportski anime haikyu (FOTO/VIDEO)

Sportski anime Haikyu, film koji nastavlja priču popularne serije od 30.maja na repertoaru je BH kina i bioskopa.

U Cineplexxe BiH i odabrana kina i bioskope od 30. maja stiže film HAIKYU!!: The Dumpster Battle, koji nastavlja priču nakon 4. sezone planetarno popularne anime serije Haikyu, nastale prema istomeinoj bestseler mangi autora Haruichi Furudate koja je prodana u više od 60 miliona primjeraka.

Zato ne čudi da je Haikyu film na svjetskom box officeu već zaradio preko 70 miliona dolara što ga čini drugim najuspješnijim anime filmom 2024. godine!

U filmu će gledatelji vidjeti finalni odbojkaški meč ekipa Karasuno High i Nekoma High School kojeg je finalna epizoda četvrte sezone tek najavila. Ali, ovaj meč igra se samo jednom, a gubitnička ekipa eliminisana je zauvijek…

Reditelj filma je Susumu Mitsunaka, koji je režirao i kompletnu Haikyu seriju, ali i radio na animaciji za Miyazakijev blockbuster Dječak i čaplja. Glasove naravno daje i cast iz serije – Ayumu Murase je Shoyo Hinata, Yuki Kaji je Kenma Kozume, a Kaito Ishikawa je Tobio Kageyama. Drugim riječima – Haikyu film nastavak je senzacije, bez ikakvog kompromisa, dostupan sada i na velikim kino platnima!

Film u BH kina i bioskope dolazi bez sinkronizacije, samo s engleskim titlom u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH. Potražite film HAIKYU!! The Dumpster Battle na repertoarima Cineplexxa i lokalnih kina i bioskopa i napokon pogledajte dugo iščekivani meč na velikom ekranu u originalnoj verziji!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije