Film i serije

Nagrada Emi za dokumentarac "Napuštajući Nedođiju"

Nagrada Emi za dokumentarac "Napuštajući Nedođiju"
Foto: Tanjug/AP | Nagrada Emi za dokumentarac "Napuštajući Nedođiju"

LOS ANÐELES - Dokumentarni film o navodnom seksualnom zlostavljanja djece od strane Majkla Džeksona osvojilo je nagradu Emi, Ru Pol je proglašen za najboljeg voditelja rijalitija, dok se Bijonse vratila kući praznih ruku, prenose mediji.

Dokumentarac "Napuštajući Nedođiju" (Leaving Neverland), koji govori o dvoje odraslih muškaraca koji kažu da su se sprijateljili sa Džeksonom koji ih je potom seksualno zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina, proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na ceremoniji u Los Anđelesu, koja je organizovana nedjelju dana prije dodjele glavnih nagrada Emi za najbolje televizijske emisije.

Kako prenosi Rojters, program koji je emitovan ranije ove godine, 10 godina poslije Džeksonove smrti, njegova porodica je dočekala sa ogorčenjem jer je ponovo u žižu dovedeno pitanje nasljeđa pjevača "Trilera".

Veliko iznenađenje bila je pjevačica Bijonse, čiji je film o prošlogodišnjem koncertu "Homecoming" imao čak šest nominacija za Emi nagradu, ali nijednu nije osvojila.

Nagradu je dobio i specijalni film "Carpool Karaoke" Džejmesa Kordena sa bivšim članom Bitlsa Polom Mekartnijem koji se vratio u rodni Liverpul.

"Simpsonovi" su najbolja animirana serija, a "Entoni Burden - Nepoznati krajevi", emisija o putovanjima i hrani američkog slavnog kuvara Burdena koji je izvršio samoubistvo prošle godine, osvojio je dva Emija.

Kada je riječ o ostalim nagradama, četvrti Emi je stigao u ruke Ru Pola za voditelja rijaliti programa, dok je "Slobodno penjanje" (Free Solo), koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film, pridodao svojim priznanjima sedam Emija.

Glavne nagrade Emija biće dodjeljene 22. septembra u Los Anđelesu, a kako se navodi, "Igra prijestola" je vodeća u trci za najbolju seriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije