Film i serije

Nagrađivani dokumentarac bh. umjetnika "Zašto mama vazda plače?" dostupan online

Nagrađivani dokumentarac bh. umjetnika "Zašto mama vazda plače?" dostupan online
Foto: Ustupljena fotografija | Nagrađivani dokumentarac bh. umjetnika "Zašto mama vazda plače?" dostupan online

BANJALUKA - Dokumentarni kratki film film "Zašto mama vazda plače?" dostupan je za online gledanje na platformi YouTube, a riječ je o filmu koji je nastao 2019. godine kao ispitna vježba druge godine FTV režije u klasi Saše Hajdukovića i Marka Šipke, saopštili su iz Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci (AU UNIBL).

"Film je režirala Karmen Obrdalj, snimala Jana Vuković i montirao Aleksandar Jurić. Prikazan je na više od pedeset festivala širom svijeta i dobio 13 nagrada od kojih izdvajamo nagradu za najbolju režiju i montažu na 'Liburnia film festivalu', nagradu za najbolji dokumentarni film na festivalu 'Tetova International film festival', nagradu 'Dokumentar' za najbolju montažu i mnoge druge", navode iz AU UNIBL

Dodaju da je "voice-over" radila Fatima Kazazić Obad, za kameru je bila zadužena Jana Vuković, montažu i dizajn zvuka uradio je Aleksandar Jurić, kolor korekciju Boris Andrejević, muzički aranžman Josip Paradžik, titlove Ivan Granić, dok je autorka postera Marija Paradžik.

"Radnja filma prati Enu, koja otkriva ljubavna pisma njenih roditelja. Dopisivanje je trajalo dok su bili razdvojeni u ratu, na najbeznadežnijem mjestu na svijetu, zaraćenoj Bosni i Hercegovini. Ena se putovanjem u Grad iz djetinjstva, Pustograd, prisjeća skoro nemoguće ljubavi njenih roditelja", zaključili su iz AU UNIBL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije