Film i serije

Nakon protesta, svi Oskari će biti dodijeljeni tokom prenosa

Nakon protesta, svi Oskari će biti dodijeljeni tokom prenosa
Foto: Tanjug/AP | Nakon protesta, svi Oskari će biti dodijeljeni tokom prenosa

Organizatori svečanosti dodjele filmske nagrade Oskar odustali su u petak od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tokom direktnog televizijskog prenosa 24. februara, nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski režiseri i glumci te drugi filmski radnici.

Akademija za filmsku umjetnost i nauku saopštila je kako je "primila povratne informacije" od svojih članova te će sve 24 nagrade biti predstavljene u direktnom prenosu.

Ranije ove sedmice, Akademija je objavila da će Oskari za najbolju kinematografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru biti predstavljeni tokom reklama televizijskog prenosa dodjele, a govori dobitnika biti emitovani kasnije u direktnom prenosu.

Razlog tome je da bi se dodjela Oskara učinila kraćom kako bi privukla publiku, budući da je gledanost prošlogodišnje ceremonije dostigla najniži nivo.

U otvorenom pismu, koje su potpisali režiseri Martin Skorseze i Spajk Li, glumci Robert de Niro i Džordž Kluni, te više od 50 drugih poznatih holivudskih imena, optužuje se Akademiju da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređeni položaj i vrijeđa profesionalce koji se bave tih poslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije