Film i serije

Pratite nas na Google news

Nastavak snimanja "Mliječnog puta" 10. juna

Nastavak snimanja "Mliječnog puta" 10. juna
Nastavak snimanja "Mliječnog puta" 10. juna
V. Duka

Nastavak snimanja filma "Na mliječnom putu", proslavljenog režisera Emira Kusturice, u Trebinju planiran je za 10. juna, a filmska ekipa je već u Trebinju, gdje obilazi terene za nastavak snimanja, saznaju "Nezavisne".

Iako o nastavku snimanja filma još niko ne daje zvanične izjave, saznajemo da bi poznata srpska glumica Sloboda - Boba Mićalović u Trebinje trebalo da stigne za nekoliko dana pred početak njenog prvog snimajućeg dana, 17. ili 18. juna, a čuvena glumica Monika Beluči stiže nekoliko dana poslije nje.

Dio sektora režije, organizacije filma i scenografije već se vratio u Trebinje, obilaze teren radi nastavka snimanja filma na dijelu gradskog trga, u hladu trebinjskih platana, dok će jedan dio biti sniman ispred sabornog hrama i ostalim lokalitetima.

U pitanju su, kako saznajemo od članova ekipe koji su u Trebinju, snimanja u dijelovima grada i predgrađa. Biće snimani najviše kadrovi koje ranije nisu stigli snimiti, odnosno kadrovi sahrane koja se snima kod manastira Tvrdoš, svadbe čiji su glavni kadrovi i ranije snimani ispred sabornog hrama u centru grada i drugo.

Nastavak snimanja će se odvijati i u selu Uvjeća, čijim je kamenim kućama Kusturica odranije fasciniran i gdje je već snimio dio filma o životu monaha, ali biće nastavljeno snimanje i u selu Klobuk, gdje je na imanju Orbovića sagradio veliki objekat koji će za potrebe filma biti željeznička stanica, tunel i drugi stanični objekti.

Iako su u pitanju lokacije koje nisu nove i na kojima je ranije snimano, one ponovno oživljavaju, članovi ekipe filma vraćaju im filmsku scenografiju na kojoj rade već petnaestak dana, a organizacija i produkcija filma su u Trebinju još od početka maja.

Trenutno su u toku razgovori sa statistima koji su i ranije bili angažovani, a od kojih je jedan broj imao i epizodne uloge, ali će biti angažovani i novi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije