Film i serije

Nastavci velikih filmskih ostvarenja razočarali publiku

Nastavci velikih filmskih ostvarenja razočarali publiku
Foto: pixabay.com | Nastavci velikih filmskih ostvarenja razočarali publiku

Filmska industrija se vrti oko novca i on diktira sve trendove koji će se ponavljati i na kojima će se insistirati, a jedan od trendova koji su oduvijek bili prisutni jeste pravljenje nastavaka popularnih filmova.

Publika je imala priliku da pogleda veoma uspješna ostvarenja, ali dešavalo se da nastavci ne zadovolje kriterijume, te budu samo blijeda sjena prvog dijela filma. A koliko su neki nastavci neuspješni, banalni i nepotrebni svjedoči lista filmova koji su kod publike prošli loše, te se mnogi i ne sjećaju da su ih ikada pogledali.

"BAMBI 2"

Jedno od najvoljenijih "Disneyevih" crtanih djela dobilo je nastavak čak 64 godine nakon originala i u njemu je publika imala prilike da vidi glavnog junaka Bambija kako se ponovo sreće s ocem. Ipak, filmski kritičari ističu da se, iako je animacija lijepa i sama priča nije tako loša, ne može porediti s originalom. To nije jedini slučaj u kome se "Disney" bezuspješno poigrao nastavcima - isto se desilo i s pričama o Pepeljugi, Mazi i Lunji, maloj sireni i te Mogliju u priči "Knjiga o džungli".

"BRILJANTIN 2"

Čuveni "Briljantin" iz 1978. godine u kojem su glavne uloge ostvarili Džon Travolta i Olivija Njutn Džon takođe je imao svoj nastavak i to samo četiri godine nakon originala. Tadašnje najave da će glavnu ulogu odigrati Mišel Fajfer probudile su znatiželju kod publike, međutim ni pojavljivenje slavne glumice u ovom ostvarenju nije uspjelo da spasi film od negativnih kritika. Samo ostvarenje je jedva uspjelo da povrati uloženi budžet prodajom karata u kino-dvoranama.

"PRLJAVI PLES: NOĆI U HAVANI"

Film je zamišljen više kao rimejk originala nego što je trebalo da bude nastavak popularnog ostvarenja. Ovaj rimejk je pratio mladi par tokom Kubanske revolucije 1958. godine. Patrik Svejzi, koji je proslavio prvi film, ima kratko pojavljivanje u ovom rimejku, gdje nastupa kao instruktor plesa i to je jedina poveznica s originalom. Film je imao dobre reakcije kod publike, međutim kritika nije bila blagonaklona i rekla je da je ovo potpuno nepotreban film.

"MARLI I JA: ŠTENEĆE GODINE"

Porodična komedija "Marli i ja", u kojoj su nastupili Oven Vilson i Dženifer Eniston, za kratko vrijeme je postala omiljena komedija svih starosnih grupa gledalaca, a labrador Marli brzo je osvojio srca publike. Oni koji su gledali original su ranije govorili da se na ovaj film nema šta dodati, ali autori su ipak pokušali da iskoriste popularnost prvog dijela i donesu ostvarenje o tome šta se dešavalo dok je nestašni labrador bio tek štene. U nastavki nema Dženifer Eniston ni Ovena Vilsona, a ni previše zabave, te uprkos slatkim štencima gledaoci smatraju da film nema priču.

"PEPELJUGA 2"

Nastavak sjajnog ostvarenja komapnije "Disney" - "Pepeljuga" - došao je skoro 50 godina nakon prvog dijela. Ostvarenje je objavljeno u DVD formatu 2002. godine, a film je nosio naziv "Snovi se ostvaruju", ali zapravo je producentima napravio samo košmar - jer nije uspio da povrati ni uloženi novac u produkciju. Zbog prakse "Disneyja" da pravi nastavke mnogi su komentarisali da kompanija na kraju filmova umjesto "Živjeli su srećno do kraja života" treba da napiše "Nastaviće se".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije