Film i serije

Nebojša Glogovac dobitnik glavne nagrade 'Filmskih susreta' u Nišu

Nebojša Glogovac dobitnik glavne nagrade 'Filmskih susreta' u Nišu
Foto: Južne vesti | Nebojša Glogovac dobitnik glavne nagrade 'Filmski susreti' u Nišu
Srna

"Filmski susreti" u Nišu završeni su sinoć uručenjem nagrada, a najznačajniju Gran-pri "Naisa" dobio je glumac Nebojša Glogovac za ulogu profesora Vjeka Kralja u filmu "Ustav Republike Hrvatske".

Primajući nagradu Glogovac je zahvalio svima koji su mu omogućili da se bavi svojim poslom na najbolji mogući način. On je zahvalio niškoj publici što čuva film i džez.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu "Car Konstantin" na 52. "Filmskim susretima" žiri je dodijelio Vojinu Ćetkoviću za ulogu Laze Kostića u filmu "Santa Marija dela Salute".

Nagradu "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu dobila je Tamara Aleksić za ulogu Lenke u filmu "Santa Marija dela Salute".

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Igoru Đorđeviću za ulogu Petra Kočića u filmu "Slepi putnik na brodu ludaka", a povelja za izuzetnu žensku ulogu dodijeljena je Gorici Popović za ulogu Stojanke u filmu "Kozje uši".

Gorica Popović proglašena je za glumicu festivala pošto je dobila najveći broj glasova publike.

Povelju za epizodnu mušku ulogu osvojio je glumac Marko Gvero za ulogu predsjednika mjesnog odbora u filmu "Stado", dok je poveljom za žensku epizodnu ulogu nagrađena Jovana Gavrilović za ulogu Ane u filmu "Rekvijem za gospođu J".

Priznanje za najboljeg debitanta uručeno je Vanji Nenadić za ulogu Lole u filmu "Biser Bojane".

O nagradama je odlučivao žiri kojem je predsjedavala glumica Jelica Sretenović, a članovi su bili Minja Filipović i Ivan Bekjarev.

Na festivalu je prvi put dodijeljena i nagrada u nezvaničnoj konkurenciji "Milorad Mandić Manda" za najbolju komičnu ulogu i pripala je Nikoli Koji u filmu "Stado".

Kojo je istakao da treba da mu oproste i "Naisa" i sve ostale nagrade koje je do sada dobio, ali da mu je nagrada njegovog "Mandoline" najdraža.

Posljednje festivalske večeri na niškoj Tvrđavi prikazana je pilot-epizoda serije "Senke nad Balkanom" i dokumentarni film "Hipi dolina".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije