Film i serije

"Neki novi Brodvej" film Denisa Bojića o osobama sa Daunovim sindromom

"Neki novi Brodvej" film Denisa Bojića o osobama sa Daunovim sindromom
Foto: Screenshot/YouTube | "Neki novi Brodvej" film Denisa Bojića o osobama sa Daunovim sindromom
N.N.

Iz produkcije Radio Televizije Republike Srpske dolazi novi dugometražni dokumentarni film "Neki novi Brodvej".

Radnja filma prati šest mladih osoba sa Daunovim sindromom koji, savladavajući brojne prepreke, postaju prvi polaznici škole glume na ovim prostorima, istovremeno rušeći predrasude i barijere o mogućnostima i sposobnostima osoba  sa Daunovim sindromom.

Ovo je prvi dugometražni film iz Bosne i Hercegovine koji se bavi problemom socijalne rehabilitacije osoba sa Daunovim sindromom starijim od 18 godina.

Film je sniman na više lokacija u Republici Srpskoj i regionu, a rađen je u saradnji sa "Daun sindrom centrom" iz Banjaluke.

Scenario i režiju potpisuje Denis Bojić, režiser nagrađivanih filmova "Djeca" i "Lica Lafore", a ostatak filmske ekipe čine montažer Ognjen Bogdanović, direktor fotografije Slaviša Branković, snimatelj Dejan Račić, asistent snimatelja Milorad Rajlić, asistent režije David Jelić, snimatelji tona Duško Jovanović , Aleksandar Vlajić , Predrag Đorda, Srđan Radaković , Željko Кalamanda, rasvjeta Duško Lazić,tonska obrada Vladimir Vladetić, grafička obrada Ognjen Radmilo, producent Filip Mlađenović. Muziku za film komponovali su David Mastikosa i Asmir Jakupović.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije