Film i serije

Netflix radi na Minecraft animiranoj seriji

Netflix radi na Minecraft animiranoj seriji
Foto: Youtube / Printscreen | Netflix radi na Minecraft animiranoj seriji

​Dok je Minecraft zvanično objavljen 2011. godine, prvi put je predstavljen javnosti još 2009. godine. Ove godine Minecraft slavi svoju 15. godišnjicu, a kao dio proslave tog jubileja, Netflix i Mojang Studios su najavili da rade na animiranoj seriji zasnovanoj na ovoj ikoničnoj igri. Serija će biti računarom generisana animacija koju razvija kanadski studio WildBrain, koji je takođe bio iza animiranih Netflix emisija Carmen Sandiego i Sonic Prime.

Kompanije su izjavile da će serija imati originalnu priču zasnovanu na novim likovima koji će "prikazati svet Minecrafta u novom svjetlu." 

Vjerovatno ćemo saznati šta tačno to znači prije nego što serija bude lansirana, kada počnu da objavljuju najave i trejlere. Video koji su Netflix i Mojang objavili samo najavljuje njihovu saradnju - moraćemo da sačekamo više informacija o tome da li će emisija i dalje uključivati likove koje svi poznajemo iz igre, poput Stevea, creepera i zombija, ili će zaista uključivati samo likove koje nikada ranije nismo vidjeli.

Ako dugo odlagani Minecraft film ikada bude napravljen, ipak ćemo videti Stevea u adaptaciji. Ranije ove godine, "Deadline" je izvjestio da će Jack Black igrati blokastog protagonistu igre zajedno sa Jasonom Momoom.

Tokom proteklih nekoliko nedjelja, Minecraft je takođe objavio specijalne predmete za proslavu svoje 15. godišnjice, uključujući besplatne dodatke za proslavu, besplatnu mapu, plašt i pozadine za desktop. Sve Mojangove jubilejske predmete i najave možete vidjeti na Minecraft sajtu, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije