Film i serije

Nikita Mihalkov uskoro gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu

Nikita Mihalkov uskoro gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu
Foto: TASS | Nikita Mihalkov uskoro gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu
Tanjug

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić dogovorila je tokom radne posete Boljšoj teatru u Moskvi gostovanje ruskog reditelja Nikite Mihalkova u Beogradu sa predstavom "12", saopšteno je danas iz Narodnog pozorišta.

Zahvaljujući pozivu velikog ruskog glumca i predsjednika Međunarodnog filmskog festivala "Zlatni vitez" Nikolaja Burljajeva, Ivana Vujić je prisustvovala pozorišnoj predstavi "12" prema istoimenom filmu Mihalkova, koji je i režirao dramu za scenu, a u njoj i glumi zajedno sa Burljajevim.

Po završetku predstave Vujić je u susretu sa Nikitom Mihalkovim dogovorila gostovanje te predstave na sceni Narodnog pozorišta.

Jedan od najznačajnijih filmskih režisera, autor filma "Varljivo sunce" 1-2, "Urga", "Sibirski berberin", Mihalkov je izrazio veliku radost da ponovo dođe u Beograd u Narodno pozorište kao glumac i kao reditelj.

Ruski režiser i scenarista je posljednji put bio u Srbiji kao gost režisera Emira Kusturice na njegovom filmskom festivalu "Kustendorf" na Mećavniku u januaru 2015. godine.

Predstava "12", kao i njegov film iz 2007. godine zasnovan je na čuvenom američkom ostvarenju "12 gnijevnih ljudi" (1957) Sidnija Lameta.

Upravnica NP Vujić je u posjeti Boljšoj teatra izvorno bila povodom sastanka sa direktorom tog pozorišta Vladimirom Urinom, baletskim pedagogom, sa kim je nastavila započete pregovore, još prije pandemije, o njegovom dolasku u Beograd.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije