Film i serije

Nikola Kojo u filmu "Jahači" Dominika Menceja

Nikola Kojo u filmu "Jahači" Dominika Menceja
Foto: N.N. | Nikola Kojo u filmu "Jahači" Dominika Menceja

​Snimanje filma "Jahači", debitantskog ostvarenja reditelja Dominika Menceja, a prema scenariju Borisa Grgurovića počelo je prije dva dana u Hrvatskoj, saopštili su iz Filsmkog centra Srbije.

Riječ je o koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U pitanju je road-movie, priča o dvojici seoskih mladića koji, inspirisani filmom "Goli u sjedlu", prepravljaju svoje "Tomose" i kreću na put.

Anton u nadi da će zadiviti djevojku u koju je zaljubljen, a Toma u potrazi za odgovorima na svoje religijske vizije.

Glavne uloge u filmu tumače mlade glumačke zvijezde iz Slovenije - Timon Šturbej, koji se proslavio prošlogodišnjim filmom "Posljedice", Petja Labovič, kao i naš proslavjeni glumac Nikola Kojo, kome je povjerena uloga bajkera Petera, koji predstavlja neku vrstu mentorske, očinske figure.

Projekat se realizuje u koprodukciji kompanija Staragara, Antitalent, Sense Production i Novi Film, a podržan je od strane Slovenskog filmskog centra, studija VIBA Film, Radio-televizije Slovenije, Filmskog centra Srbije i Fondacije za kinematografiju Sarajeva. Razvoj projekta podržan je od strane programa Kreativna Evropa MEDIA i RE-ACT.

Pored pisca scenarija Borisa Grgurovića, među umjetničkim saradnicima su i snimatelj zvuka Ivan Antić i masker Tatjana Lipanović.

Projekat je razvijan kroz prvo izdanje internacionalnog programa Gete Instituta - First Films First, koji vode Stefan Arsenijević i Vanja Kovačević, a mentor na razvoju scenarija bio je Srđan Koljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije