Film i serije

Nikola Rakočević o liku Mirka Kovača: Uloga kakvu do sada nisam imao

Nikola Rakočević o liku Mirka Kovača: Uloga kakvu do sada nisam imao
Foto: YouTube/Screenshot | Nikola Rakočević o liku Mirka Kovača: Uloga kakvu do sada nisam imao

U seriji "Kosti", koja predstojećeg vikenda počinje na Prvom programu RTS-a, Nikola Rakočević glumi mladog biznismena Mirka Kovača.

Nikolin lik predstavlja okidač za mnoge događaje u seriji, njegovi postupci pokreću radnju i mijenjaju živote glavnih junaka. Mirko Kovač spada u grupu biznismena koji su do moći i funkcije došli zahvaljujući misteriozno stečenom kapitalu svojih očeva. On je mlad, ambiciozan i ne preza ni od čega kako bi dobio ono što želi.

Iako je do sada ostvario na desetine uloga kako na filmu, tako i na televiziji i u pozorištu, Nikola kaže da ga u Kostima gledamo u novom izdanju:

"Moram priznati da je ova uloga drugačija - ima neki svoj poseban šarm i autentičnost. Lik Mirka Kovača je sjajno napisan. Uživao sam dok sam snimao, jer sam do sada tumačio ljude slične njemu, ali nikako iste takve. Osim toga, radnja serije je takva da niko od likova nije mogao da ostane po strani, što je dobro za zaplet, ali i za glumačku igru", navodi Rakočević.

Kosti su njegov prvi i za sada jedini projekat u Republici Srpskoj.

"Ovo je bilo, prema nekom mom iskustvu, produkciono vrlo dobro snimanje. Imali smo izuzetan tekst, veoma dobru kameru, reditelja koji zna šta hoće i odličnu glumačku ekipu. Ali, ono u čemu sam najviše uživao dok sam snimao u Banjaluci, je to što je sve dosta drugačije od onoga na šta sam navikao u radu na televiziji. Kod nas je proces snimanja jako ubrzan, sve se dešava brzo i nekada se prave se kompromisi, a tokom rada na Kostima mi se čini da je napravljen takav plan snimanja da smo imali vremena da se svime pozabavimo na pravi način, i vizuelno i glumački i dramaturški. Zato stvarno verujem da će ova serija biti nešto posebno - u vizuelnom, glumačkom i tekstualnom smislu. Podsetila nas je na Tvin Piks, zbog atmosfere koja je maltene opipljiva - nešto što se ne izgovara i što se ne vidi, ali se i te kako oseća", kaže Nikola.

Pored Nikole Rakočevića, glumačku ekipu serije čine Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Lea Sekulić, Nikola Pejaković, Ljubomir Bandović, Goran Sultanović, Igor Đorđević, Marina Vodeničar i mnogi drugi.

Scenario za seriju Kosti potpisuje Nikola Pejaković, režiju Saša Hajduković, produkciju Brankica Janković, dok su direktori fotografije Saša Petković i Dragan Radetić.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije