Film i serije

Nina Ognjanović: Snimanje filma "Ovuda će proći put" je bilo nezaboravno

Nina Ognjanović: Snimanje filma "Ovuda će proći put" je bilo nezaboravno
Foto: Printscreen | Nina Ognjanović: Snimanje filma "Ovuda će proći put" je bilo nezaboravno

Rediteljka Nina Ognjanović govorila je za RTS o svom debitantskom filmu "Ovuda će proći put".

Ognjanović je rekla da se film "dugo kuvao", da je scenario imala još prije nego što je upisala fakultet, bili su drugi likovi "i nešto je tu falilo".

"Kako sam odrastala neke stvari su se posložile. Bilo je jako zanimlivo da ispitujem pokušaj promene. Glavna junakinja se uvek vrati na mesto odakle počinje i svaki pokušaj je uzaludan", navela je rediteljka.

Govoreći o uspjehu njenog filma, koji je osvojio brojne nagrade na svjetskim festivalima, Ognjanović je ocijenila da je "čovek čovek, bilo da je u Srbiji ili Americi, ili bilo gde, i koliko god da smo različiti, slični šabloni u životu nas stignu".

Prema njenim riječima, snimanje je bilo nezaboravno za čitavu ekipu pošto je selo Topli Do specifično mjesto, gde internet ne postoji i potpuno su bili odsječeni od svijeta.

"Ali istovremeno selo ima fenomenalnu atmosferu koju mislim da smo u filmu uspeli da iskoristimo", dodala je Ognjanović.

Za sljedeći film koji već piše, Ognjanović bi voljela da bude još bolji  rediteljski i da bolje prođe kod publike, a idejno se pomalo naslanja na "Ovuda će proći put".

"Likovi su drugačiji, ne radi se o istom selu i ljudima. Glavni lik odlazi iz svog rodnog sela", navela je rediteljka.

Upitana kako vidi budućnost film u doba tehnoloških revolucija, Ognjanović je primijetila da je od nastanka film prolazio kroz neke krize, pogotovo pojavom televizije.

"Svaki put je uspeo da preživi i vratio se bolji nego što je bio prethodno. Nadam se da ima prostora. Publike ima, samo treba da joj se ponudi sadržaj. Ja sam optimistična", rekla je Ognjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije