Film i serije

Nova godina na platno vraća akcione junake

Nova godina na platno vraća akcione junake
Foto: N.N. | Nova godina na platno vraća akcione junake

Naredna, 2020. godina donijeće brojne novitete na filmsko platno, ali i vratiti neke od kultnih heroja čiji filmovi kod publike imaju status ostvarenja za sva vremena. Bioskopi širom planete najavljuju spektakularni povratak najboljeg ratnog pilota jer će se Tom Kruz vratiti u ulozi Pita Mičela Maverika u nastavku kultnog ostvarenja "Top Gun". Ljubitelji spoja komedije i naučne fantastike željno iščekuju nove "Istjerivače duhova", a na velikom platnu vidjećemo i 25. film o tajnom agentu Džejmsu Bondu.

Svi naslovi koji stižu u bioskope naredne godine uskoro će dobiti i zvanične datume premijera, te će filmska publika širom svijeta znati kada će moći da uživa u najboljim izdanjima sedme umjetnosti.

"TOP GUN"

Jedno od najiščekivanijih filmskih ostvarenja za narednu godinu je film "Top Gun". Nastavak akcionog klasika iz 1986. godine ponovo donosi priču o životima i izazovima pilota borbenih aviona. Mnogi kritičari su još prije početka snimanja ukazivali na to da publici ovaj film možda i nije potreban, ali Tom Kruz je negirao sve kritike i najavio pravi filmski spektakl. Kako kaže sinopsis ovog ostvarenja, čuveni Maverik je decenijama nakon prvog dijela filma instruktor letenja, te ispred sebe ima grupu studenata od kojih namjerava da napravi najbolje pilote svih vremena. Ali, novo vrijeme donosi i nove izazove, pa će se tako nebeski as poput Maverika susresti sa modernim ratovanjem, gdje će mu na nebu prijetiti razni dronovi i bespilotne letjelice.

"ISTJERIVAČI DUHOVA"

Ljubitelji kultnog klasika "Istjerivači duhova" snimljenog 1984. godine mogu s pravom da se raduju jer će legendarna ekipa na čelu sa velikanom Bilom Marejem ponovo zaigrati na velikom platnu. Ovaj film koji odavno nosi status kultnog ostvarenja je 2016. godine imao pokušaj stvaranja nastavka, gdje su se u glavnim ulogama našli ženski istjerivači duhova. Nažalost, film je doživio potpuni debakl na kino-blagajnama. Sada se provjerena postava vraća, a režiju za najavljeni film potpisuje Džejson Rajtman. Zasad nije otkriveno više informacija o tome sa kakvim duhovima će se heroji sukobiti, osim da će film nositi naziv "Afterlife", odnosno "Zagrobni život".

"DŽEJMS BOND"

Nakon brojnih nesrećnih slučajeva na filmskom setu, otkaza režisera Denija Bojla, kao i teške nesreće i tjelesne povrede koju je doživio Danijel Krejg na setu, novi film o agentu Džejmsu Bondu ipak dolazi na veliko platno.

U 25. filmu o tajnom agentu 007 pored Danijela Krejga vidjećemo i glumca Ramija Maleka, koji se proslavio ulogom u ostvarenju "Boemska rapsodija". Malek će u novom filmu, koji je ponio naziv "Nema vremena za umiranje", tumačiti negativca koji će primorati Džejmsa Bonda da napusti ostrvo na Jamajci, gdje se povukao u zasluženu penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije