Film i serije

Novi "Osmi putnik" stiže u bioskope

Novi "Osmi putnik" stiže u bioskope
Novi "Osmi putnik" stiže u bioskope

"U svemiru niko ne može čuti tvoj krik". Nakon gotovo decenije, ove riječi postale su sinonim za čist, nemilosrdni intenzitet remek-djela Ridlija Skota, futurističkog horora "Osmi putnik".

Kako bi istražio najmračnije uglove, tvorac slavne franšize još jednom se vraća svijetu koji je stvorio. Premijera njegovog najnovijeg nastavka "Osmi putnik: Kovenant" zakazana je za 18. maj.

Postavljen deset godina nakon događaja koji su se desili u prethodnom ostvarenju iz 2012. - "Prometeju", u filmu "Osmi putnik: Kovenant", Ridli Skot se vraća korjenima svoje režije sa zastrašujućom pričom, avanturom i novim monstruoznim stvorenjima.

Sa ovim šestim nastavkom u blokbasterskoj franšizi, reditelj je došao do granice otkrivanja misterioznog porjekla majke svih Alien-a, Ksenomorfa iz originalnog filma.

The Independent je u svojoj filmskoj kritici u kojoj je filmu "Osmi putnik: Kovenant" dao 5 zvjezdica, istakao da je ovo "klaustrofobičan horor od kog vas obliva hladan znoj, filozofski traktat koji je uspjeo da obuhvati sve pozitivne strane prethodnih djelova."

Kritičar lista "The Telegraph" Robi Kolin naglašava da je "Kovenant prožet istorijom Osmog putnika dok razrađuje temu Prometeja".

The Hollywood Reporter ocenom 5 ističe genijalnost ovog blokbastera, nazivajući ga "filmom sa najboljim početkom u poređenju sa svim prethodnim delovima".

Majkl Fasbender se vraća u ulozi Dejvida, a pridružuju mu se i stare kolege Numi Rapas i Gaj Pirs. Novo pojačanje čine Džejms Franko, Ketrin Voterson, Bili Krudap, Deni Mekbrajd i Demijan Bičir.

Premijera filma u Srbiji zakazana je za 17. maj, dok će gledaoci u bioskopima širom Srbije, film moći da pogledaju od 18. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije