SP Qatar 2022.

Film i serije

Novi detalji: Boldvin ispalio hitac, ali nije povukao obarač?

Novi detalji: Boldvin ispalio hitac, ali nije povukao obarač?
Foto: Screenshot/Twitter | Novi detalji: Boldvin ispalio hitac, ali nije povukao obarač?
N.N.

Okružna tužiteljka Santa Fea, Meri Karmak Altviz, rekla je za "Veniti fer" da je u decembru gledala intervju Aleka Boldvina (63) za ABC i rekla kako smatra da glumac nije povukao okidač koji je usmrtio Halinu Hačins.

“Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača i to bez da ga zapravo zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni dio metka”, objasnila je ona.

Boldvin je u intervjuu insistirao da nikada nije povukao okidač.

Karmak-Altviz je pokrenula svoju nezvaničnu istragu kako bi istražila Boldvinove tvrdnje i dokazala da je samo povukao čekić pištolja prije nego što je ispalio metak koji je usmrtio Hačins i ranio reditelja filma Džoula Souzu (48).

“Nisam znala previše o pištoljima, a sigurno ne o revolverima iz 1850-ih. Kada sam prvi put čula za situaciju pomislila sam: 'O, to je ludo'",rekla je Karmak-Altviz.

Karmak-Altviz zamolila je jednog od svojih istražitelja da donese svoj stari revolver u njenu kancelariju kako bi provjerila da li bi mehanički kvar mogao da uzrokuje ispaljivanje pištolja.

Nakon testa pucanja dvojica istražitelja su pregledali pištolj kako bi potvrdili da nije napunjen. Njen test je otkrio da je čekić mogao da uzrokuje ispaljivanje metka, no zvanični rezultati FBI-jeve analize oružja još se čekaju.

Iako je Boldvin rekao da nije povukao okidač, u tužbi koju je podnio supervizor scenarija filma naveo je da je Boldvin "namjerno" pucao iz pištolja u Hačins.

Podsjetimo, advokati porodice Hačins nedavno su podnijeli tužbu protiv glumca za ubistvo iz nehata.

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije