Film i serije

Novi film Dženifer Lopez izazvao kritike

Novi film Dženifer Lopez izazvao kritike
Foto: Youtube / Printscreen | Novi film Dženifer Lopez izazvao kritike

​U naučno-fantastičnoj akciji "Atlas" pjevačica glumi Atlas Šeperd, ciničnu analitičarku podataka, koja ne vjeruje vještačkoj inteligenciji. U jeku priča o navodnom razvodu od muža Bena Afleka te izbjegavanja pitanja o toj temi, pjevačica je sad naišla i na nezadovoljavajuće kritike onih koji su pogledali film.

"Veliki dio filma nalikuje na malu staru video igricu.  S obzirom na sveprisutnu prijetnju vještačke inteligencije koja uništava radna mjesta i nagriza kreativnost, priča o važnosti slamanja vlastitog otpora tehnologiji i prihvatanja mašina kao naših novih prijatelja, ne djeluje tako dirljivo kako bi film htio da mislimo u ovom trenutku. Za film koji želi da prestanemo brinuti i da zavolimo tehnologiju, 'Atlas' čini dobar posao pokazujući nam zašto bismo i dalje trebali biti oprezni s njim", napisali su.

"The Holliwood Reporter" je napisao kako je ovo film ''koji možete gledati dok perete veš''.

Dženifer je objasnila zašto se odlučila na snimanje ovog filma i na koji način joj filmovi pomažu.

"Uvijek osjećam da su filmovi koji snimam odraz mene u određenoj fazi života. Oni mi takođe pomažu tako što me guraju naprijed u novo poglavlje života. Na kraju čitanja scenarija sam doslovno jecala. Spolja gledano, to je samo akcioni film, ali to je zapravo emotivna duboka priča o ljubavi i prijateljstvu. Atlas je navikla da isključi cijeli svijet i bude sama, ali sad je naučila da će jedino ako pusti nekoga u svoj život, a taj neko je u ovom slučaju AI, moći će da se oslobodi boli iz prošlosti", rekla je Dženifer.

Potom je zaključila:

"To je najhrabrija stvar koju možete uraditi za sebe i za druge, a to je srušiti te zidove. Stvarno sam ponosna na ovaj film."

Radnja filma se vrti oko Atlas, koja se pridruži misiji čiji je cilj da uhvate odbjeglog robota s kojim dijeli misterioznu prošlost, ali nakon što planovi krenu po zlu, njena jedina nada za spas čovječanstva je da udruži snage sa vještačkom inteligencijom, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije