Film i serije

O kulturi govora: Predavanje Katarine Erić u petak u NUB RS

O kulturi govora: Predavanje Katarine Erić u petak u NUB RS
Foto: Ustupljena fotografija | O kulturi govora: Predavanje Katarine Erić u petak u NUB RS

BANJALUKA - Predavanje "Dikcija i javni nastup" prof. dr Katarine Erić biće održano 16. februara u 12 časova u sali "Jablan" Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS).

Katarina Erić, glumica i voditeljka iz Beograda, posvećeno se bavi kulturom govora, posebno u medijima.

"Doktorirala je, na temu scenskog govora, u oblasti dramskih i audio-vizuelnih medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gdje je diplomirala i glumu u klasi Vladimir Jevtovića. Prije glume, završila je Fakultet muzičke umetnosti, a muzika se često javlja kao tema njenih radova i emisija", saopšteno je iz NUB RS.

Na Radio-televiziji Srbije vodila je više od tri stotine emisija, glumila u više dramskih projekata, a kao autor osmislila je i uređivala više desetina emisija za radio i televiziju, od kojih je najznačajniji serijal "Iza naslova". 

Od 2009. godine predaje umjetnost govora na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu, a godinama je predavala scenski govor na Akademiji umetnosti u Beogradu.

"Tokom predavanja o dikciji i javnom nastupu, Katarina Erić govoriće o osnovama kontrole disanja i tjelesnog stava, tremi, odabiru teme u skladu sa publikom i situacijom, elementima dikcijske obrade teksta, ali i o praktičnim savjetima u vezi sa korišćenjem mikrofona, komunikacijom u medijima, gestikulacijom i koncentracijom", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije