Film i serije

Objavljen novi pogled na Matriks

Objavljen novi pogled na Matriks
Foto: Print Screen/Youtube/ Warner Bros. UK & Ireland | Objavljen novi pogled na Matriks
N.N.

"Warner Bros" je objavio još jedan zagonetan novi pogled na povratak Lane Vačovski legendarnoj sagi o Matriksu, i iako u njoj nema mnogo novih snimaka, novi pregled na film je fascinantan i pametno stilski način da se povuku paralele sa priče koje su došle prije toga.

Novi trejler za "Matrix Resurrections" manje govori o tome šta možemo da očekujemo od povratka u sajber prostor Matriksa, a više o tome šta znači to da sve izgleda tako poznato sa samo malom razlikom.

Oh, i Kijanu Rivs zuri u mačku... opet.

Na stranu poznate sajber mačke, to je prilično glatka i intrigantna sitnica. Preplitanje momenata iz novog filma sa sličnim sekvencama iz prva tri filma ne poziva samo na stilske paralele između "Resurrections" i njegovih prethodnika, već nudi i fascinantno narativno pitanje.

S dobrim razlogom je naslovljen "Deja Vu", jer je trejler naglašen moduliranim, ponavljajućim redom poznatog dijaloga iz Triniti Keri En-Mos preuzetog iz originalnog filma: "Deja vu je obično kvar u Matriksu. To se dešava kada nešto promijene", prenosi Gizmodo.

Nazad u originalnom Matriksu, Triniti je objašnjavala Niu da je crna mačka koju je vidio kako prolazi pored njih u hotelu Lafajet bio pokazatelj da se šifra samog Matriksa ponovo ispisuje oko njih, što ukazuje da su agenti prisutni.

Ali izvlačenje za upotrebu ovdej u "Resurrections", posebno pošto smo pozvani da iskoristimo sve ove trenutke bliskosti u sva četiri filma, zapitamo se koliko se od onoga što ćemo vidjeti u sljedećem filmu oslanjati na to da smo u stanju da odaberemo trenutke i ideje koje smo ranije vidjeli i šta znači da se ponovo igraju u Matriksu sve ove godine kasnije.

Na kraju krajeva, Lana Vačovski zaista želi da gledamo dalje od površine ogledala koje se reflektuje na nas.

Koliko duboko ide zečja rupa?

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije