Film i serije

Objavljen prvi trejler za krimi seriju "Klan"

Objavljen prvi trejler za krimi seriju "Klan"
Foto: Tanjug/AP | Objavljen prvi trejler za krimi seriju "Klan"

BEOGRAD - Izašao je prvi trejler za novu domaću kriminalističku seriju “Klan” Slobodana Skerlića, koja će premijerno biti prikazana 25. decembra na kanalu Superstar TV, a već sutradan na RTS 1, u produkciji beogradske kuće Firefly i kompanije Telekom Srbija.

“Po njima se ništa neće zvati”, glasi slogan ovog serijala, zapravo originalnog trilera ili drame sa elementima komedije, koja svojim stilom podsjeća na najbolje holivudske projekte, čiji glavni likovi sa društvene margine obećavaju da postanu omiljeni kod TV publike.

Autor serije kao scenarista i reditelj Boban Skerlić, duboko vjeruje da će tako i biti sa Šokom i Pašom, koje tumače mladi, tek stasali glumci Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović.

Okosnica radnje prenosi tragikomične situacije koje prate dvojicu sitnih lopova iz beogradskog predgrađa, koji se sticajem bizarnih događaja nađu u srcu visokog kriminala kao njihove vođe.

Time se i ovaj žestoki krimić priključuje nevjerovatnoj ekspanziji i hiper produkciji domaćih serija u Srbiji, posebno tog žanra, koji je iznedrio projekte kao što su “Južni vetar”, “Grupa”, “Ubice mog oca”, ili “Besa” i “Državni službenik”.

Pored Dimitrijevića i Nezirovića, u “Klanu” igraju još i Vladimir Kovačević, Nenad J. Popović, Miloš Petrović Trojpec, kao i poznata imena - Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Uroš Jovčić, Miloš Tanasković, Srđan Timarov i mnogi drugi.

Kreator “Klana” Slobodan Skerlić, na samom početku filmske karijere sa filmom “Do koske” (1997) imao je sličnu krimi tematiku o mladima koji ođednom postaju glavni kada otmu velikog kriminalca, i sada se na neki način vraća tim autorskim korenima.

Takođe, reditelj je realizovao i poznati antiratni film “Top je bio vreo” prema romanu Vladimira Kecmanovića, a bio je i u timu reditelja za gledane TV serije: “Otvorena vrata” sezone 1-2, hrvatsko-srpska telenovela “Pogrešan čovjek”, sitkoma “Nemoj da zvocaš”.

Veoma je uspješan i kao pozorišni reditelj sa odličnim i nagrađivanim hit predstavama “Kad su cvetale tikve”, “Trpele”, “Utopljena duša” (sve tri u BDP), “Petrijin venac” (Atelje 212).

U autorskoj ekipi su još - direktorka fotografije Maja Radošević, scenograf Kiril Spaseski, kostimografkinja Tanja Radišić i drugi.

U formi filma od sat i po, što čini prve dvije epizode serije, “Klan” će biti prikazan i na 26. Festivalu autorskog filma u programu “Specijalne projekcije” početkom decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije