Film i serije

Od Fajnsa do Depa - sve više slavnih glumaca snima u Srbiji

Od Fajnsa do Depa - sve više slavnih glumaca snima u Srbiji
Foto: N.N. | Od Fajnsa do Depa - sve više slavnih glumaca snima u Srbiji

Nakon ostvarenja “Koriolan” i “Bijela vrana” Rejfa Fajnsa, “Novembarski čovjek” sa Pirsom Brosnanom ili “Braća Blum” u kojima su igrali Rejčel Vajs, Mark Rafalo i Adrian Brodi, proširio se glas o Srbiji kao dobroj lokaciji za snimanje filmova, pa iz godine u godinu realizuju se sve veće produkcije.

Krajem januara u Srbiji počinje snimanje filma “Minimata” u režiji Endrua Levitasa, a Džoni Dep će tumačiti slavnog ratnog fotografa Judžina Smita, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamata, prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske fabrike kompanije „Čiso“.

Direktor kuće “Work in Progreš” Aleksandar Tadić kaže da će snimanje trajati sedam nedelja, od toga nedjelju dana će provesti na crnogorskom primorju.

“Tek krećemo sa pripremama i pronalaženjem lokacija. Deo seta će morati da se gradi u studiju, jer se radi o specifičnom periodu i radnja se delom dešava u Njujorku, a delom u Japanu”, rekao je Tadić Tanjugu.

Tadić još uvijek ne zna da li će neko od srpskih glumaca biti angažovan, ali ističe da se sve ređe dešava da se neki strani film snima u Srbiji, a da se ne angažuju domaći glumci, kao i da što se tiče filma “Minimata” 80 posto ekipe biće lokalni kadar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije