Film i serije

Odlična vijest za sve fanove Džejms Bond filmova

Odlična vijest za sve fanove Džejms Bond filmova
Foto: Twitter / Printscreen | Odlična vijest za sve fanove Džejms Bond filmova

Kako bi se proslavilo 60. godina Džejmsa Bonda, svih 25 filmova o detektivu sada se emitiraju na Prime Videu, zajedno s novim dokumentarcem koji pokriva tematske pjesme.

Sve je počelo davne 1962. sa Šonom Konerijem i Ursulom Andres u bijelom bikiniju - u "Dr. No". Mnogi vjeruju da je Bondova formula učvršćena u trećem filmu, "Goldfinger" iz 1964. godine, a ako pokušavate suziti listu ovaj je apsolutno neophodan.

Jedini ulazak Džordža Lazenbija u ulozi Bonda, "U tajnoj službi njenog veličanstva" iz 1969. godine, još je jedan važan ulazak, budući da je to zapravo jedini film prije Krejga koji prikazuje Bonda kako se zaljubljuje. Iz ere Rodžera Mura, "Moonraker" i "Octopussy" svakako su zabavni ako želite vidjeti koliko Bond može biti nečuven.

Vrijeme Timotija Daltona u ulozi Bonda je nažalost bilo prilično kratko, ali "Žive dnevne svjetlosti" morate pogledati, a uz to ima i odličnu muziku. Era Pirsa Brosnana nažalost došla je s nekoliko promašaja, ali "Zlatno oko" je sjajan film o Bondu.

A sada dolazimo do Danijela Krejga - iako se o njegovim filmovima raspravlja jednako kao i o ostalima, skoro svi se slažu da je "Kazino Rojal" iz 2006. hladan klasik i jedan od najboljih trilera ikada snimljenih.

(The Digital Fix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije