Film i serije

Odri Tatu rekla je "ne" Holivudu i slavi

Odri Tatu rekla je "ne" Holivudu i slavi
Foto: Arhiva | Odri Tatu rekla je "ne" Holivudu i slavi

Film "Čudesni život Amelije Pulen" mnogima je vratio vjeru u ljubav. Maštovita, romantična priča govori o snazi pozitivne ljudske emocije i uči nas da život čine male stvari.

Glavna junakinja Amelija, živi sama u stanu u Parizu u nekom svom, čarobnom svijetu i jako pati jer je usamljena. Ipak, ona rješava da ne ostane sama, i na kraju, uz mnogo peripetija, pronalazi čovjeka svog života. Sa njenom sudbinom su se poistovijetili milioni, priželjkujući baš takvu priču i sudbinsku ljubav.

Čini se da niko nije mogao bolje da prikaže Ameliju od francuske glumice Odri Tatu neobične ljepotice koja zrači šarmom neodoljive djevojčice.

Nakon ovog filma koji je ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima otvorila su joj se vrata magičnog Holivuda. Scenaristi su se utrkivali ko će joj dati bolju ulogu, a pripadnici svjetskog džet-seta željeli su je u svom društvu.

Ostvarila je ono o čemu sanjaju milioni. Međutim, Odri je na čuđenje velikog dijela javnosti odlučila da ne bude dio te velike mašinerije, jer jednostavno ne voli da bude u centru pažnje. Iako voli glumu, nije joj prijao stil života koji ova profesija nosi sa sobom.

Planetarna slava koju joj je donijela Amelija Pulen joj je smetala, pa je kasnije uloge je pažljivo birala. U filmu "Da Vinčijev kod" još jednom je pokazala svoj raskošni talenat, a briljirala je i u ulozi Koko Šanel u filmu iz 2009. godine "Koko prije Šanel".

Kako bi mogla da iskusi slobodu o kojoj je maštala, kupila je brod kojim je putovala sama. Nije željela da se prikloni trendovima, pa je ostala daleko od društvenih mreža, nekako podsjećajući na junakinju koju je tako vjerno dočarala.

Odri Tatu je rođena 9. avgusta 1976. godine u francuskom gradu Bomonu. Da joj je glumački poziv predodređen govori i činjenica da ime dobila upravo po čuvenoj britanskoj glumici Odri Hepbern.

Nakon završene srednje škole otišla je na studije u Pariz gdje je studirala glumu na prestižnoj školi Kur Floran. Glumila je u nekoliko filmova i serija a primijetili su je 1998. godine kada je učestvovala u takmičenju „U potrazi za zvijezdom“.

Francuska glumica danas ima 45 godina i ostala je velika francuska enigma, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije