Film i serije

Održan festival "Uhvati film-Banjaluka"

Održan festival "Uhvati film-Banjaluka"
Foto: N.N. | Održan festival "Uhvati film-Banjaluka"

BANJALUKA - Projekcijom filma "Lica Lafore", reditelja Denisa Bojića, u subotu uveče u Muzičkom paviljonu banjalučkog parka "Petar Kočić" završen je Međunarodni filmski festival "Uhvati film - Banjaluka", koji je okupio brojnu publiku.

Banjalučani su u petak i subotu imali priliku da pogledaju 26 domaćih i stranih filmova o licima sa invaliditetom, a prateća aktivnost festivala bila je i izložba fotografija "Kultura i osobe s invaliditetom", te debata o istoimenoj temi.

"Festivalom želimo da dоprinеsеmо smаnjеnju sоciјаlnе distаncе prеmа оsоbаmа sа invаliditеtоm, оdnоsnо dа sе krоz filmsku umјеtnоst (putеm prоmоvisаnjа pоtеnciјаlа оsоbа sа invаliditеtоm) stvоrе uslоvi zа vеću vidlјivоst i njihоvо uklјučivаnjе u svе sfеrе društvеnоg živоtа", naveli su iz Humanitarne organizacije "Partner", koja je organizator festivala koji su podržali i Ministarstvo prosvjete i kulture RS i grad Banjaluka.

Na prvom festivalu filmova o osobama s invaliditetom 2011. godine prikazano je osam filmova, uglavnom iz Srbije i BiH, a ove godine prijavljeno je čak 636 filmova iz 22 zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije