Film i serije

Održana komemoracija Vlasti Velisavljeviću

Održana komemoracija Vlasti Velisavljeviću
Foto: Tanjug/Arhiva | Održana komemoracija Vlasti Velisavljeviću

BEOGRAD - U Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana je komemoracija povodom smrti velikana srpske i jugoslovenske kinematografije Vlaste Velisavljevića, koji je preminuo u 95. godini od posljedica korona virusa.

U poznatom beogradskom pozorištu okupili su se članovi njegove porodice, kao i brojne kolege, poput Voje Brajovića, Marka Janketića, Branke Petrić...

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a prisutnima se obratila direktorka JDP-a Tamara Vučković.

"Poslednji put je u Begradskom dramskom pozorištu bio na komemoraciji Ivanu Bekjarevu i rekao mi: 'Želim da moja komemoraciju bude vesela", rekla je Tamara Vučković.

Prisutnima se obratila i Branka Petrić.

"'Buba u uhu' nam je donela toliko zadovoljstva. Žao mi je što 'Buba' nije ušla u Ginisovu knjigu rekorda, ali ti si sa svojim karijerom sam Ginisovu knjiga", rekla je poznata glumica.

"Publika ga je obožavala, oduševljavali su se njegovom energijom, dečijom razigranošću, šeretskim osmehom. Bio je inspirativan za igru, dobrota je isijavala iz njega. Ako postoji jedina mera za dobrotu, to je Vlasta", rekao je glumac Dragan Mićanović.

"Bio je prijatan i duhovit, u kolegi dobio sam prijatelja. Sa njegovom odlaskom izgubili smo svetlo pozornice koje je osvetljavalo i vas i nas", rekao je glumac Milan Lane Gutović, prenosi Telegraf.

"Bili smo jednom creme komšije na Čuburi, nije bilo telefon, a ti bi mi došao pod prozor i pevao 'O sole mio'”, rekao je reditelj Zdravko Šotra.

Komemoracija je zavšrena prikazom inserta i fotografija Vlastinih uloga iz pozorišta. Na kraju, usljedio je i aplauz za legendarnog glumca.

Vlasta Velisavljević preminuo je 24. marta 2021. godine, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije