Film i serije

Oglasio se Souz nakon incidenta sa Boldvinom

Oglasio se Souz nakon incidenta sa Boldvinom
Foto: Print Screen/Youtube | Oglasio se Souz nakon incidenta sa Boldvinom
Tanjug

SANTA FE - Filmski režiser Džoel Souza koga je u nesrećnom slučaju na setu upucao holivudski glumac Alek Boldvin rekao je danas da je jako potrešen zbog smrti svoje koleginice, snimateljke Haline Hačins koju je Boldvin usmrtio.

Souza je pogođen u rame kada je Boldvin na setu pucao dok je glumio, piše Rojters.

"Jako sam potrešen gubitkom moje prijateljice i koleginice Haline. Bila je ljubazna, živahna, nevjerovatno talentovana, borila se za svaki centimetar i uvijek me je gurala da budem bolji", rekao je Souza.

Hitac je pogodio snimateljku Haline Hačins u grudi, saopštila je kancelarija šerifa okruga Santa Fe, a ona je umrla od zadobijenih rana na licu mjesta, dok je Souza koji je stajao iza nje bio prebačen u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

Souza nije iznio detalje o nesreći i svojim povredama, ali je rekao da je zahvalan zbog izliva ljubavi koji je dobio od filmske zajednice i ljudi iz Santa Fea, kao i stotinama stranaca.

U petak je sudija Santa Fea odobrio nalog šerifovoj kancelariji za zapljenu vatrenog oružja, odjeće, kamere, video kaseta i municije sa ranča Bonanza Krik u blizini Santa Fea, gdje je Boldvin snimao niskobudžetni film "Rust".

Pištolj iz kojeg je čuveni holivudski glumac Alek Boldvin ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbjedno", navodi se u zapisniku istražnog suda, prenio je ranije BBC.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i prije snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši "hladan pištolj", stoji u zapisniku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije