Film i serije

Osam nagrada filmu o Savi Šumanoviću na festivalima u Aziji

Osam nagrada filmu o Savi Šumanoviću na festivalima u Aziji
Foto: Master Tux/Pixabay | Osam nagrada filmu o Savi Šumanoviću na festivalima u Aziji

Art dokumentarni film "Svetlost i senke", o velikom srpskom slikaru Savi Šumanoviću, koji je nastao zajedničkom saradnjom produkcijske kuće "Ramonda Production" iz Beograda, Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski" i Fondacije Fashion Company iz Beograda, u prvih mjesec dana festivalskog života osvojio je već osam nagrada na filmskim festivalima u Aziji u kategoriji kratkog dokumentarnog filma.

Time je na najbolji mogući način započela velika svjetska promocija ovog slavnog umjetnika.

Odlukom žirija, ovaj film je proglašen za najbolji kratki dokumentarni film na "Indo French International Film Festivalu" (IFIFF) u Indiji, a odmah potom su stigle divne vijesti iz te zemlje da je film proglašen za najbolji kratkometražni film i na Internacionalnom filmskom festivalu "Rohip", takođe u Indiji.

Potom, stigla je i vijest da je film proglašen najboljim i na "Tekka International Film Festival" u Singapuru, u istoj kategoriji. Sljedeća je uslijedila vijest da je film izglasan za najbolji i nakon zvanične selekcije na "Kollywood International Film Festival", još jednom međunarodnom festivalu u Aziji.

Za njom i da smo postali dobitnici i pete nagrade i to na "Royal society of television and motion picture" festivalu, potom dvije nagrade, za najbolji film i nagrada za najboljeg producenta na "Uruvati" internacionalnom filmskom festivalu u Aziji i posljednja osma nagrada na Golden Fern filmskom festivalu u Zapadnom Bengalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije