Film i serije

Ostin Batler će utjeloviti kralja rokenrola

Ostin Batler će utjeloviti kralja rokenrola
Foto: Ilustracija | Ostin Batler će utjeloviti kralja rokenrola

Poslije uspješnih biografskih filmova o Frediju Merkjuriju i Eltonu Džonu, život još jedne legende rokenrola uskoro će biti prikazan na velikom platnu, ovog puta kralja lično - Elvisa Prislija.

Još neimenovani film režiraće Baz Lurman, poznat po ostvarenjima "Mulen ruž", "Veliki Getsbi" i "Romeo + Julija", dok je danas objavljeno da će ulogu kralja rokenrola utjeloviti Ostin Batler.

Za glavnu ulogu borila su se još četiri mlada glumaca i jedan reper. Prema navodima američkih medija, Tom Henks je već prihvatio ulogu pukovnika Toma Parkera, Elvisovog dugogodišnjeg menadžera, a film će se fokusirati na odnos između njih dvojice tokom uspona i padova u karijeri slavnog pjevača.

Prvo ime na listi kandidata za ulogu Elvisa bio je mladi glumac Ansel Elgort, koji je ostvario značajne uloge u filmovima "Krive su zvijezde" i "Vozač". Aron Tejlor-Džonson bio je još jedno ime o kojem se pričalo kao o potencijalnom filmskom Elvisu, te tridesetdvogodišnji Majls Teler, a postojale su glasine i da je Heri Stajls u ozbiljnom razmatranju da tumači kralja rokenrola. Kladionice su najveće šanse davale Heriju Stajlsu i Majlsu Teleru.

Čini se da je Baz Lurman odlučio da je 27-godišnji Batler taj kojem će najbolje pristajati uloga legende šezdesetih i sedamdesetih godina.

"Znao sam da ne mogu napraviti ovaj film bez kastinga koji bi u potpunosti bio postavljen kako treba. Temeljito smo tražili glumca koji ima prirodne i jedinstvene pokrete, Elvisove vokalne sposobnosti, ali i unutrašnju ranjivost umjetnika. Tokom cjelokupnog procesa kastinga bila mi je čast susresti se s tako velikim brojem talenata. Čuo sam za Ostina Batlera kroz njegovu ulogu sa Denzelom Vošingtonom u 'The Iceman Cometh', a kroz putovanje opsežnih testiranja na ekranu te muzičkih i performerskih radionica, nedvosmisleno sam znao da sam našao nekoga ko bi mogao utjeloviti duh jedne od najpoznatijih muzičkih figura na svijetu", kazao je Lurman.

Što se tiče samog filma, zasad je jedino poznato da će snimanje početi ove jeseni, dok datum premijere još nije određen.

Baz Lurman, koji će preuzeti režisersku palicu na ovom ostvarenju, iza sebe ima niz projekata za film, televiziju, operu, pozorište i industriju izdavaštva muzike. Za njega kritika kaže da ima istančan stil rada i često se uključuje i u druge aspekte posla na setu kao što su scenario ili dizajn.

Ovaj projekt obilježava Lurmanov prvi film nakon adaptacije "Velikog Getsbija", u kojem je glumio Leonardo Dikaprio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije