Film i serije

"Osvetnici" i "Igra prijestola" dominiraju u nominacijama za MTV nagrade

"Osvetnici" i "Igra prijestola" dominiraju u nominacijama za MTV nagrade
Foto: N.N. | "Osvetnici" i "Igra prijestola" dominiraju u nominacijama za MTV nagrade

SANTA MONIKA - Dodjela MTV filmskih i televizijskih nagrada biće održana večeras s početkom u 21 čas u Santa Moniki u SAD. Gledaoci u Evropi će moći da pogledaju ovaj spektakl dan kasnije, odnosno sutra u ranim jutarnjim časovima.

Ovogodišnja konkurencija filmova i televizijskih serija je najjača dosad, a najveći kritičari i stručnjaci ne mogu da predvide ko će da odnese kući zlatnu kofu s kokicama.

Među konkurentima za televizijske nagrade su ostvarenja "Igra prijestola" i serija "Riverdale", dok bi u kategoriji filmova titulu najboljeg po glasovima gledaoca trebalo da odnese ostvarenje "Osvetnici: Završnica".

Organizatori su najavili veliki broj poznatih ličnosti koje će doći na ceremoniju, a brojni od njih će se i takmičiti za prestižne nagrade.

Ove godine ulogu voditelja ceremonije preuzeo je holivudski glumac Zahari Levi, koji je oduševio publiku svojim posljednjim filmom "Shazam".

"Za ovakav posao je stvarno potreban superheroj da bi stvari tekle glatko", rekao je ovaj glumac kada je preuzeo posao voditelja.

Osim što je osvojio srca publike filmom "Shazam", Zahari Levi najavljuje i drugu sezonu nagrađivane serije "The Marvelous Mrs. Maisel", koja se već dokazala na dodjeli "Emmy" nagrada.

Na dodjele nagrada očekuju se i spektakularni nastupi najvećih muzičkih zvijezda, pa će tako mladi muzičari Lizzo i Bazzi otvorili ceremoniju pjesmama s ovogodišnjih albuma "Cuz I Love You" i "Paradise".

Svake godine na ovoj ceremoniji bude dodijeljena nagrada "Trailblazer", koja slavi umjetnike koji su napravili velike promjene u industriji zabave. Ove godine će ta nagrada biti uručena glumici Džadi Pinket-Smit, koja još od ranih devedesetih ostvaruje sve bolje role na filmskom platnu i predstavlja se kao uzor mnogim mladim kolegama. Ova glumica je dosad zaradila više od 100 miliona dolara na kino-blagajnama širom svijeta.

Osim ove prestižne nagrade, veliko priznanje u obliku "Nagrade generacije" biće uručeno glumcu Dvejnu Džonsonu, koji je ostvario veliki uspjeh jednako i na filmu i na televiziji. On se prvi put sa značajnijom ulogom pojavio 2002. godine u ostvarenju "Kralj škorpiona" i od tada niže samo uspjehe, što ga trenutno čini jednim od najplaćenijih glumaca na planeti.

Kao i prethodnih godina, pojedini filmovi i serije su nominovani u više kategorija. U ovoj grupi se nalazi i "Igra prijestola", koja je nominovana u četiri kategorije, a isti broj nominacija ima filmsko ostvarenje "Osvetnici: Završnica".

Vjerni pratioci MTV dodjele filmskih i televizijskih nagrada znaju da mogu i ove godine učestvovati u programu iz topline svog doma, jer će glasanje u određenim kategorijama biti moguće putem interneta, a na zvaničnom MTV sajtu biće omogućen besplatan prenos programa uživo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije