Film i serije

"Osvetnici" završnicom uzburkali emocije

"Osvetnici" završnicom uzburkali emocije
Foto: N.N. | "Osvetnici" završnicom uzburkali emocije

Filmsko ostvarenje "Osvetnici: Završnica", koje su ljubitelji superheroja na velikom platnu dugo čekali, konačno je stiglo i na repertoar domaćih bioskopa.

Prošlo je više od 10 godina kako je studio "Marvel" počeo sa lansiranjem serije filmova inspirisanih strip-junacima. Prvi koji je zavladao srcima miliona ljudi bio je "Iron Man" 2008. godine, a od tada pa do danas svi ostali filmovi su promijenili izgled svjetske kinematografije.

Nakon više od 10 godina, 21 filma, više desetina televizijskih serija i bezbroj stripova i video-igara, "Marvel" stavlja pečat na kulturološki fenomen vijeka filmom "Osvetnici: Završnica".

Ovaj film dolazi kao zaključak i nastavak ostvarenja "Osvetnici: Rat beskonačnosti", koji je zbunio milione gledalaca neočekivanim gubitkom velikog broja heroja. Ovo je bio presedan u svijetu sedme umjetnosti, jer su obožavaoci navikli da ubijeni superheroji ponovo bivaju oživljeni samo nekoliko trenutaka nakon smrti. To nije bio slučaj sa ovim ostvarenjem.

Manji broj filmskih kritičara je imao priliku da pogleda film početkom nedjelje na projekciji u Los Anđelesu, i prema njihovim riječima, u pitanju je emotivan film koji će navesti i najveće obožavaoce da preispitaju ljubav koju gaje prema određenim herojima.

Projekcija koja je održana pred najvjernijim obožavaocima u Los Anđelesu okupila je kompletnu glumačku postavu, koja nije mogla da sakrije emocije povodom završetka franšize koja je trajala više od 10 godina.

"Bilo je ovo jedno nevjerovatno putovanje, putovanje života. Braćo i sestre 'Osvetnici', volim vas mnogo", rekao je glumac Mark Rufalo, koji igra Hulka, nakon projekcije koja je trajala tri časa.

Veliki broj ljubitelja stripova okupio se na projekciji, a mnogi od njih su bili obučeni u kostime omiljenih junaka.

"Zbog ovog filma stekao sam velika prijateljstva i smatram ovu grupu svojom porodicom. Kada sam gledao film, mislim da sam se rasplakao bar šest puta", rekao je glumac Kris Evans, koji tumači lik Kapetana Amerike.

Filmski kritičari koji su pogledali film otkrili su nekoliko detalja iz ovog ostvarenja, ali tako da ne pokvare doživljaj obožavacima koji još uvijek nisu gledali film.

Ističu da će ovo biti iskustvo koje do sada nisu imali priliku da dožive na velikom platnu. Studio "Marvel" je rizikovao mnogo sa ovim filmom, ali je ipak napravio ostvarenje koje je kruna decenije strip-junaka u kinematografiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije