Film i serije

Otkriven datum premijere animiranog filma o Super Mariju

Otkriven datum premijere animiranog filma o Super Mariju
Foto: nintendo.co.uk | Otkriven datum premijere animiranog filma o Super Mariju
N.N.

Na velike ekrane dolazi Super Mario, najpoznatiji vodoinstalater u istoriji, a zna se i ko će mu pozajmiti glas.

Otkrivena je i glumačka ekipa koja će pozajmljivati glasove, a među njima su najveće svjetske zvijezde.

Nintendo kompanija, u saradnji sa studijem zaslužnim za "Grozan ja" (Despicable Me), radi na animiranom filmu o Super Mariju koji će biti premijerno prikazan 21. decembra 2022. godine.

Pored datuma premijere, otkrivena je i glumačka ekipa koja će pozajmljivati glasove.

Naslovnu ulogu vodoinstalatera Marija dobio je Kris Prat, poznat po ulogama u "Čuvarima galaksije", "Svet iz doba jure" i mnogim hitovima.

Protivnika Super Marija, zlog Bovsera, igraće slavni komičar Džek Blek, uloga Marijovog brata Luiđija pripala je Čarliju Deju, dok će glas princeze Pič dati Anja Tejlor-Džoj, najpoznatija po glavnoj ulozi u seriji "Damin Gambit". U filmu će se pojaviti i drugi Super Mario likovi, uključujući Donkej Konga, kome će Set Rogan pozajmiti glas.

"Moraćete da sačekate još neko vrijeme da vidite Marija u akciji na velikom platnu", rekao je kreator, Šiegru Mijamoto, koji je nakon najave glumačke ekipe obećao i sjajne izvedbe Pratta i Black-a.

Podsjetimo, Super Mario još 1993. godine adaptiran na male ekrane, ali neuspješno. Većina kritičara film je ocijenila negativno i odbacila ga kao nezrelu adaptaciju video igre.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije