Film i serije

Otkriveno kako je trebalo da izgleda "izbačeni" film o Džejmsu Bondu

Otkriveno kako je trebalo da izgleda "izbačeni" film o Džejmsu Bondu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Otkriveno kako je trebalo da izgleda "izbačeni" film o Džejmsu Bondu
N.N.

​Reditelj Deni Bojl je progovorio o svom "izbačenom" filmu o Džejmsu Bondu, otkrivajući priču koju je prvobitno planirao za 25. dio franšize.

Režiser je trebalo da vodi posljednje ostvarenje Danijela Krejga kao 007 prije nego što napustio projekat zbog kreativnih razlika sa producentima Barbarom Brokoli i Majklom G. Vilsonom.

U razgovoru za Esquire UK, dobitnik Oskara je otkrio da je njegova predložena priča smještena u Rusiju i da je istražio Bondovo porijeklo.

"Čudno - to bi sada bilo veoma aktuelno - sve se odvijalo u Rusiji, odakle je Bond, naravno, došao iz Hladnog rata. Radnja je postavljena u današnjoj Rusiji i vratila se njegovim porijeklu, a oni su jednostavno izgubili povjerenje u to. Zaista je bila šteta", rekao je Bojl, prenosi NME.

Nakon Bojlovog izlaska iz filma, pojavili su se izvještaji da se režiser posvađao sa producentima zbog odluke da ubije Džejms Bond, što je na kraju prikazano u filmu "Nema vremena za umiranje" u režiji Kerija Fukunage.

Ali Bondova smrt nije bila jedina stvar koju je Bojlov film imao zajedničko sa onim koji je na kraju izašao pred publiku.

Inače, Bondov produkcijski dizajner Mark Tildesli je 2020. godine rekao za Total Film da su Bojl i Hodž (pisac Džon Hodž) smislili "izvanredan" scenario za svoj film, ali da se "nije baš poklopio" sa onim što su producenti planirali.

"To je definitivno bila dobra stvar. Možda ipak drugi put", rekla je Tildesli.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije