Film i serije

Otvorene prijave za TV serije za nagrade "Srce Sarajeva"

Otvorene prijave za TV serije za nagrade "Srce Sarajeva"
Foto: N.N. | Otvorene prijave za TV serije za nagrade "Srce Sarajeva"

Aplikacije za prijavu TV serija za nagrade "Srce Sarajeva" ovogodišnjeg 28. Sarajevo film festivala (SFF) otvorene su u ponedjeljak, a besplatne prijave biće dostupne do 31. marta, saopštili su organizatori.

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije, premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2021. do 30. aprila 2022. godine.

"Serije za program Sarajevo film festivala prijavljuje producent ili vlasnik prava, a za mogućnost nominacije za nagrade potrebno je prijaviti sve epizode serije. O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije", stoji u saoštenju SFF.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije - za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se pet nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

SFF nagrade "Srce Sarajeva" za TV serije je uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, a nagrade u kategoriji TV serija biće dodijeljene na 28. SFF-u, koji će biti održan od 12. do 19. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije