Film i serije

Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)

Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)
Foto: Screenshot/YouTube | Ovaj film je najveći promašaj godine (VIDEO)

Portal Deadline analizirao je troškove i prihode prošlogodišnjih filmskih hitova koji su doživjeli velike finansijske neuspjehe u bioskopima.

Prema njihovom izvještaju, Dizni je prošle godine izgubio čak 628 miliona dolara zbog četiri visokobudžetna promašaja, pri čemu je najgori od njih bio film The Marvels.

Iako je superherojski film Kapetan Marvel iz 2019. godine zaradio više od milijardu dolara, njegov nastavak iz prošle godine zaradio je samo 218 miliona dolara. Kada se saberu troškovi produkcije i marketinga, Dizni je na filmu The Marvels potrošio 455 miliona dolara, što znači da je studio ostao u minusu od 237 miliona dolara.

Loša godina za Disney, prenosi B92.

Pored The Marvels-a, najveći neuspesi Diznija prošle godine bili su Indiana Jones i Prsten sudbine, na kojem je studio izgubio 143 miliona dolara, animirani film Želja, koji je rezultirao gubitkom od 131 milion dolara, i horor-komedija Opsednuta kuća, na kojoj je Disney izgubio 117 miliona dolara.

Mnoge fanove je iznenadilo kada su saznali da je The Marvels prošao lošije od DC-jevog filma The Flash, za koji se vjerovalo da je najveći neuspjeh prošle godine. Naime, studio Warner Bros. izgubio je 155 miliona dolara na superherojskom filmu sa Ezrom Millerom.

Uprkos lošim rezultatima, The Marvels i The Flash su se dopali publici, koja ih je ocijenila sa više od 80 procenata na Rotten Tomatoes-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije