Film i serije

Ovi glumci su odbili uloge u seriji "Bolji život"

Ovi glumci su odbili uloge u seriji "Bolji život"
Foto: Printscreen Youtube / RTS | Ovi glumci su odbili uloge u seriji "Bolji život"

"Bolji život" jedna je od najpopularnijih i najgledanijih serija koje su ikada snimljene na našim prostorima, a glumačka ekipa koja je bila dio ovog projekta maestralno je uradila svoj posao, te su zajedno stvorili kultnu seriju koja je opisala duh jednog vremena i koja se i danas gleda.

Pjevačica Lepa Brena, Vera Čukić, Dara Džokić, pokojni Žarko Laušević i Ena Begović odbili su da budu dio čuvene serije "Bolji život", a velike uloge prepustili su kolegama i koleginicama jer su imali druge projekte koji su im tada bili prioritet.

Scenarista "Boljeg života", Siniša Pavić, otkrio je jednom prilikom da je uloga Emilije Popadić bila namijenjena Veri Čukić, ženi Gordana Mihića koja je iz svojih razloga odustala, te se na njenom mjestu našla Ceca Bojković, koja je dočarala jednu od glavnih uloga.

Sa druge strane, oko uloge Dragiše Popadića Gige nije bilo dileme, te je scenarista odmah znao da će njega igrati Marko Nikolić, ali je uloga njegovog sina, advokata Aleksandra Popadića pisana za Žarka Lauševića.

Laušević je svojim godinama najviše odgovarao liku advokata i najstarijeg sina u porodici, ali su se termini snimanja poklapali sa njegovim obavezama, te nije mogao da prihvati da pored drugih, radi i na ovom projektu. Uloga je pripala Borisu Komneniću u kratko vremenskom roku, koliko su imali da pronađu drugog glumca, i ispostavilo se da je upravo ova uloga obilježila njegovu karijeru.

Mlađu sestru Aleksandra Popadića, Violetu Viki Popadić, trebalo je da igra pokojna Ena Begović. Međutim, glumica je u tom periodu više bila okrenuta pozorištu, pa je odbila ulogu u seriji. Umjesto nje, kao Viki se proslavila Lidija Vukićević.

"Ta uloga mi je obeležila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je da poverujem da je jedna hrvatska glumica mogla da odigra devojku iz prave srpske porodice", rekla je Lidija, prenosi "Blic".

Njena koleginica Dara Džokić tek nedavno je otkrila da je ona bila planirana za ulogu Branke Pavlović, supruge Saše Popadića.

"Niko ne zna da sam odbila ulogu Branke Pavlović u 'Boljem životu'. Kada je počela da se snima ta serija, ja sam imala dosta obaveza u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koliko će 'Bolji život' postati gledan, ali se ipak ne kajem što sam propustila ulogu u toj seriji", ispričala je Dara, koju je u seriji zamijenila Ljilja Blagojević.

Uloga fatalne pjevačice Nine Andrejević prvo je bila ponuđena Lepoj Breni. Folk zvijezda je prije toga snimila filmove "Hajde da se volimo" i "Tesnu kožu" i zato je odbila još jednu sličnu rolu u "Boljem životu".

Umjesto Brene ovaj lik je tumačila jedna od najljepših glumica koja se bavila i pjevanjem, Snežana Savić, kojoj je pristajala uloga fatalne zavodnice, prenosi "Nova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije