Film i serije

Ovo je najbolji film svih vremena

Ovo je najbolji film svih vremena
Foto: N.N. | Ovo je najbolji film svih vremena

Priča o Mladi koja se budi iz kome nakon što su joj Bil i ubice pucale u glavu na vjenčanju i kreće u osvetnički pohod, oduševljava svijet deceniju i po. Naime, magazin "Gledaj i slušaj" (Watch and listen) sproveo je anketu po kojoj je "Kill Bill" (Ubiti Bila) proglašen za najbolji film svih vremena. Film je na ovoj listi iza sebe ostavio "Kuma", "Bjekstvo iz zatvora", "Građanina Kejna" ili recimo "Kazablanku", koji ominiraju na različitim listama ovog tipa.

"Kill Bill" je zamišljen kao četvorosatni film - ipak, kada je Tarantino shvatio da ima previše scena koje želi da snimi, i da neće sve ni stati u ta epska četiri sata, odlučio je da objavi film iz dva dijela. Ko ne zna - Kill Bill je kung-fu, samurajska, vestern priča o plaćenoj ubici Crnoj Mambi, koja odlučuje da prestane da se bavi svojim poslom.

Ona započinje miran porodični život u Teksasu, ali njenom šefu Bilu se to ne dopada. Pronalazi je na dan njene svadbe, kada je Mlada već u poodmakloj trudnoći i ubija goste i puca joj u glavu.

Mlada uspijeva da preživi i kreće u nemilosrdnu osvetu…

Sada da krenemo sa zanimljivostima!

Mlada kao švajcarski sat!

Kada O-Ren preti Mladi u prvom dijelu govoreći joj "Nadam se da imaš snage - nećeš izdržati ni pet minuta", ona joj odsijeca skalp za 4 minuta i 59 sekundi!

Ima li "Kill Bill-a" u Petparačkim pričama?

Da - u pauzama između snimanja još jednog Tarantinovog filma s Umom Turman se i rodila ideja o snimanju filmova "Kill Bill"! Kventin i Uma su pričali kakve filmove vole - Tarantino je rekao da voli kung-fu filmove sedamdesetih, a onda su on i Uma pričali kako bi bilo super da neki film počne tako što se u kadru vidi prebijena mlada…

Jedan od filmova sa najmanje psovki

Kill Bill je prvi film Kventina Tarantina u kojem se čuveno "fuck" izgovara manje od sto puta. Bezobrazluk u ovom filmu je sveden tek na 17 psovki!

On nije bio prvi na listi

Kventin Tarantino nije odmah pikirao Dejvida Karadina za ulogu Bila – prije njega je želio Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Rejnoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao: "Ne razumijem o čemu se radi u filmu."

Iščupaj oko i smij se!

Ovako je razmišljala Deril Hana, koja u filmu igra El. El je trebalo samo da vrišti kada joj Mlada iščupa oko, ali je Hana mislila da bi bilo smiješno da se zaleti u zid, jer će to nasmijati reditelja. Bila je u pravu - smijao se i zadržao scenu!

Gdje su prostitutke?

Kada Tarantino želi da snimi scenu u bordelu, on unajmi prave prostitutke. Kada se Mlada nalazi s Estebanom u bordelu, ne nalazi se u filmskom studiju uređenom da liči na bordel - nalazi se u pravom bordelu u Meksiku, gdje se u kadru mogu vidjeti prave radnice.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije