Film i serije

Ovo su tri najbolje ocijenjena filma Nikolasa Kejdža

Ovo su tri najbolje ocijenjena filma Nikolasa Kejdža
Foto: Tanjug/AP | Ovo su tri najbolje ocijenjena filma Nikolasa Kejdža

Oskarovac Nikolas Kejdž je glumio u više od 200 filmova, i ostaće upamćen kao upečatljiva filmska figura.

Karijeru je započeo još 1981. godine, a prvi film u kojem je glumio bio je komedija Zlatno doba u Ridžmontu (Fast Times at Ridgemont High) iz 1982. godine.

Od tog prvog filma, Kejdž je igrao uloge koje obuhvataju širok raspon žanrova, od akcionih, dramskih i naučnofantastičnih filmova, do komedija, horora i romantičnih filmova.

Iako bi obožavaoci Nikolas Kejdža mogli dugo raspravljati o tome koji su njegovi najbolji filmovi, odlučili smo da otkrijemo koji su najbolje ocijenjeni igrani filmovi u kojima je glumio, prenosi B92.

Prema Rotten Tomatoes-u, tri najbolje ocijenjena igrana filma Nikolas Kejdža su Crvena stena Zapada (Red Rock West) iz 1993. godine, Svinja (Pig) iz 2021. godine i Lice uz lice (Face/Off) iz 1997. godine. Kad bi se u obzir uzeli i animirani filmovi u kojima je Kejdž dao glas likovima, na trećem mjestu našao bi se Spider-Man: Novi svet (Spider-Man: Into the Spider-Verse) iz 2018. godine.

 

 

Iako je Nikolas Kejdž za američku dramu Napuštajući Las Vegas (Leaving Las Vegas) iz 1995. godine dobio Oskara, ovaj film se prema poretku na Rotten Tomatoes-u nalazi na sedmom mjestu najbolje ocijenjenih filmova u kojima je glumio.

 

Kritičari su ga ocijenili sa 91 posto, a publika sa 85 posto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije