Film i serije

Paolo Sorentino stigao u Drvengrad

Paolo Sorentino stigao u Drvengrad
Foto: N.N. | Paolo Sorentino stigao u Drvengrad

MOKRA GORA - Proslavljeni italijanski reditelj Paolo Sorentino stigao je večeras u Drvengrad gdje će mu u okviru 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" biti uručena nagrada za buduće filmove "Drvo života".

Sorentinu je posvećen i program "Retrospektiva velikana" u okviru koga će biti prikazani njegovi filmovi “Posledice ljubavi”, "Porodični prijatelj" i "Div", a posebna pažnja će biti posvećena njegovoj seriji "Mladi papa".

"Bio sam uzbuđen kada sam prvi put došao na Kustendorf (2014) i srećan sam što me je Emir (Kusturica) ponovo pozvao. Radoznao sam da vidim šta se u međuvremenu dešavalo", izjavio je Sorentino po slijetanju u Drvengrad.

Nakon prošlogodišnjeg boravka na "Kustendorfu", Sorentino je osvojio "Oskara" za film "Velika lepota" i večeras je u šali rekao da je to jedan od razloga zbog čega je ponovo došao.

Proslavljeni autor će sutra održati radionicu za studente i mlade autore na kojoj će govoriti o sudbini filma i da li se film iz bioskopskih sala seli na televiziju pretvarajući se format TV serije.

“Večeras ću razmišljati šta ću sutra govoriti. Ja sam zapravo snimio seriju koja je film u trajanju od 10.00 sati. Mislim da umetnički film ima neke probleme i televizija može dati veliku šansu umetnosti”, rekao je Sorentino, čija je serija “Mladi papa” izazvala veliku pažnju.

On je najavio da će krajem godine početi snimanje naredne sezone “Mladi papa” i dodao da je njegov novi film o Silviju Berluskoniju, ali “ne i samo o njemu” trenutno u montaži.

Na pitanje kada će i gde biti premijera, Sorentino je rekao da ne zna, ali ne odbacuje mogućnost da bude i na “Kustendorfu” ako Kusturica bude želio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije